Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

MacGyver 2016 szereplők, évadok, kritika, vélemény

 

MacGyver 2016 szereplők, évadok, kritika, vélemény

 

 

MacGyver 2016 a három évtizeddel ezelőtti, a Régi Új Filmek oldalon részletesen bemutatott MacGyver sorozat új változata. Ebben az új verzióban nem annyira a főszereplőn van a hangsúly, mint az eredetiben, hanem a Phoenix Alapítvány ügynökségi csapatán. Az újabb sorozatot 2016 és 2021 között vetítették Amerikában.Az új Macgyver sorozat története
A főszereplő egy agytrösztnek álcázott, a kormányzatnak dolgozó, de magán finanszírozott ügynökség alkalmazottja. Zseniális problémamegoldó képességét, és kreatív rögtönző tehetségét a legnehezebb akcióhelyzetekben kamatoztathatja.

De ő csak az egyik a Phoenix csapatában, akik általában különböző vészhelyzetekben, terror cselekményeknél, valaki megtalálásában, elfogásában, vagy kimentésében vesznek részt a világ különböző országaiban.MacCyver 2016 szereplők
Angus Macgyver – Lucas TillSzellemi személyiségjegyei hasonlatosak az eredeti sorozat karakteréhez. Alapos tudományos ismeretei mellett, megvan az a jellemzője, hogy szinte bármilyen rendelkezésre álló tárgyból képes felhasználható eszközt készíteni. Mivel a hadsereg technikusaként is közreműködött, bombaszakértő, viszont ő kerül minden tűzfegyvert.

Az új MacGyver is a svájci bicskáját és a leleményességét helyezi előtérbe, s a legreménytelenebb helyzetekben is van valamilyen ötlete. Vagyis a tulajdonságai hasonlók, mint elődjének, viszont a háttértörténet kicsit más. Itt az édesanyját vesztette el, és gyermekkorában barátja családja fogadta be. Édesapja eltűnt, s sokáig keresi.

Lucas Till külsőleg is hasonlít Richard Dean Andersonra, némi eltéréssel, nekem sokkal lágyabbnak, lányosabbnak tűnt. A sorozatban ugyanolyan proaktív, viszont nem annyira rajta van a fókusz. Lucas Till 26 éves kora közeledtével lett a sorozat főszereplője, előtte számos filmben és sorozatban részt vett. A Teen Choice Awards akció kategóriájában többször is jelölték a díjra.

Jack Dalton – George EadsŐ a Delta Force katonájaként ismerte meg Angust, gyökeresen különböző személyiségek voltak. Jack szívesen használt fegyvert és szeretett harcolni. Vannak szokatlan tulajdonságai, néha egészen gyerekes, de egyben színt és humort vitt a sorozatba. Megszállott Bruce Willis rajongó, a 80-as évek akciófilmjei klasszikusának, a Die Hard -nak sokszoros nézője.

 

 

MacGyver 2016 szereplők - Riley Davis – Tristin Mays


Riley világhírű hacker nő, aki egy rosszul elsült dolog miatt börtönbe kerül, majd a Phoenix Alapítvány cyberspecialistaként alkalmazza. Édesanyjának kapcsolata volt Jackkel is, ezért bizonyos fokig apaként is tekint őrá, mivel az eredeti apja rosszul bánt velük. Riley szinte minden helyzetben – a megfelelő eszközökkel - képes behatolni intézmények, vagy személyes elektronikus rendszerek irányításába.Wilt Bozer – Justin Hires


Bozer a sorozat egyik legszerethetőbb figurája, aki mintegy véletlenül csöppen az események sűrűjébe. Egy házban élnek Mac -kel, gyermekkorukban mivel utóbbit Wilt szülei fogadták be, és egy iskolába jártak. Bozer remek szakács, aki élethű maszkok és arcprotézisek létrehozásában ügyeskedik.MacGyver 2016 szereposztásA műveleti igazgatók: Patricia Thornton, Matilda WebberKezdetben a Sandrine Holt által alakított Patricia Thornton volt az alapítvány műveleti igazgatója. Ő is egy titkosügynök nő, aki remekül harcol, viszont a 12. epizódban törvénytelen cselekményei miatt leváltják.

A Meredith Holt által alakított Matilda Webber – becenevén Matty – az utódja, aki szintén komoly tapasztalattal rendelkezik CIA -s múltjából. A hölgy a 2016 MacGyver szereplők egyik felejthetetlen egyénisége törpe növésével, ellentmondást nem tűrő határozottságával. Eleinte kőkeménynek tűnik, majd egyre szimpatikusabb jellemvonásai bukkannak elő.

Murdoc - David DastmalchianBérgyilkos, akinek képességei hasonlóak a szakmájában, mint Mac -nek itt. Őt utóbbi lenyűgözi, mivel nem tudja elintézni. A MacGyver 2016-2021 sorozat számos részében újra felbukkan. Egyszerre ellenszenves, de egyben néha mutat szimpatikus jellemzőket is. Kicsit a Nemzetközösség saga -ban szereplő Macskához hasonlítanám, férfi változatban.

A Murdoc karakterét alakító David Dastmalchian szerepjátéka egyszerűen zseniális. Szerintem sokszorosan felülmúlta az eredeti sorozat Murdoc – ját. A MacGver szereplők közül utánozhatatlan figura, s amennyire idegesítő, annyira izgalmassá tette a sorozatot.

Macgyver 2016 szereposztás – Desiree NguyenDesiree Nguyen – azaz Desi, akit Levy Tran alakított – egy ázsiai származású lány, aki a 3. évadban, Jack távozása után lépbe, utóbbi ajánlására. Ő olyan, mintha a harcművészeti filmekből cseppent volna ide, s bár először csak mint Mac védelmezője tűnik fel, később hasznos tagjává válik a Phoenix csapatának.

Russell Taylor – Henry Ian CusickRussel Taylor – azaz Russ – a 4. évadtól a Phoenix új tulajdonosa. Ő gazdag katonai magánvállalkozó, aki a kommunikáció pszichológiai vonatkozásaiban magas fokon jártas. Bár nem kellene, mégis számos epizódban személyesen is részt vesz az akciókban.

Leanna Martin – Reign EdwardsLeanna Martin Bozerhez hasonlóan sötét bőrű, és az Operatív Kiképző Központ képzésén találkoznak. Remekül együttműködnek, s kapcsolat alakul ki köztük, amit később az ügynökök titkossága miatt meg kell szüntetni. Ők ezt kikerülik, s később Matty alkalmazza is őt.

Egyéb MacGyver 2016 szereplőkA 2016 Macgyver szereposztás jó néhány egyedi karaktert hozott a sorozatba. Az első részekben Nikki Carpenter volt Mac barátnője és munkatársa, róla kiderül, hogy a CIA titkos munkatársa. Jill Morgan az alapítvány törvényszéki szakértője. A volt CIA -s Samantha Cage -t Matty szervezi be, de csak a 2. évadban szerepelt.

James MacGver, a Felügyelőség, Mac apja. A második évad végén bukkan fel, s nehéz megértetnie fiával, miért tűnt el oly hosszú időre. Elwood Davist – Riley apját – William Baldwin alakította a 2-3. évadokban. A MacGyver 2016 szereplők közül rajtuk kívül van még egy rakás ideiglenes szereplő is, akiknek bemutatásától itt most eltekintek.


Az új MacGyver sorozat évadokA nézettség magas volt, de fokozatosan csökkent az évek során. Az új, MacGyver 2016 sorozat egyes részeinek címei is egyediek voltak, sokszor csupán tárgyak felsorolásai. Az eredeti sorozathoz képest itt szorosabb a kapcsolat az epizódok között, s az egész csapat mint egy család működik együtt.

Az első évad 21. epizódból állt, ami elég sikeres volt, így 2017-ben bemutatták a következőt is, immár 23 új résszel. Egy évvel később már a 3. évad futott, ám ennek közepén a Jack Daltont alakító George Eads távozott. Ennek családi okai voltak, mivel a sorozatot általában Atlantában forgatták, Eads kislánya pedig Los Angelesben élt.

 

Új MacGyver 2016-2021 évadok
 

Itt is van lényegi változás a későbbi évadokban, bár nem olyan negatív, mint például a 70-es évekbeli Alfa Holdbázis két évada esetében. 2019-ben megújították a sorozatot, és több változás is történt. Az előző évad eseményei következményeként működésében megszűnt Phoenix -et, Russ támasztja fel és visszahozza a régi tagokat.

A 3. sorozat 22 részéhez képest ez csak 13 epizódos lett. Russ és Desi karaktere remek frissítés, és a történetek jó része kapcsolódik a Codex nevű szervezet elleni harchoz. Utóbbi egy olyan szövetség, amely látszólag a viharos katasztrófa filmekben is látható zord jövő megelőzésére épült. Valójában azonban az emberiség jó része elpusztulásával együtt képzelik el a jövőt.

A MacGyver 2020 az ötödik évaddal jelentkezett. Itt az egyik részben még a vírushelyzet miatti állapotok is szerepeltek, a főszereplők karanténban voltak, és maszkban. Érdekesség, hogy az executive producer Peter M. Lenkov -ot azzal vádolták, mérgező munkakörnyezetet teremtett, így leváltották.

A helyét Monica Mater foglalta el, és a MacGver 2020 évi forgatása tovább folytatódott. Az 5. évad 15 epizódos lett, majd 2021 -ben végleg befejezték.

MacGyver 2016-2021 kritika, véleménySokáig nem is tudtam róla, hogy új formában elkészítették gyerekkorom egyik kedvenc sorozatát. De pótoltam a mulasztást, és megnéztem az összes epizódot, mielőtt megírtam ezt a cikket. Több negatív véleményt is olvastam róla, ehhez képest nagyszerű élmény volt.

Először is én nem hasonlítanám a régi sorozathoz, mert felesleges. Jobb lett volna kissé más főcímet adni, mert itt inkább a Phoenix Alapítvány és a csapat a lényeg, ahol ugyan Angus a zseni, de a többiek is lényegesek. Egyébként MacGyver keresztneve a sorozatban is többször szóba kerül, mint szokatlan név.

 

Új MacGyver 2016 kritika
 

Visszatérve a lényeghez, az összes évad tetszett, s vannak benne egészen kiemelkedő részek. Talán nem annyira változatos történetben mint a régi, de itt is vannak különféle témájú epizódok. Az egyik rész például a túrázós filmekhez hasonlító, némelyik kicsit vidámabb, s sok epizód vérpezsdítő, szinte thriller szerű.

Jack Dalton karaktere igazán pótolhatatlan volt, annak ellenére, hogy Desit is könnyű volt megkedvelni. Az egész új MacGyver sorozatot két részre bontanám, mivel a 4-5. évad már más, mint az előzőek. Pozitív jel, hogy többször is utaltak rá, az amerikai kormányszervek is sokszor a saját érdekeiket fontosabbnak tartották emberek életénél. Vagyis nem annyira idilli képet festettek le róla, mint régebben, utalva így a valóságra.

Bár a MacGyver 2016 egy akciósorozat, nagy súllyal szerepeltek lelki vívódások, nehéz döntések is a történetben. Angus apjával szembeni érzéseinek változásai, vagy Riley viszonya apjához, illetve a sok haláleset nyomot hagyott a szereplők életében. Mindezektől emberközelibb lett, és a különböző emberi szereptípusok mind hozzáadtak valamit a sorozat mondanivalójához.

Az utolsó évad vége felé már Mac kezdeményezései háttérbe szorultak, sokkal inkább a csapat helyzetén és jövőjén volt a hangsúly. Tehát ezen szempontokból egészen más, mint a régi sorozat, ezért külön kezelem s nem mint annak újabb változatát. Örülök, hogy láthattam, s szívesen megnéztem volna még jó sok új epizódot.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.