Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Film paródiák története, listája, legjobb filmparódiák

Film paródiák története, listája, legjobb filmparódiák
Film paródiák története, listája, legjobb filmparódiák




Film paródiák szinte a film megszületése óta léteznek. Ebben a cikkben bemutatom a történetét, a legismertebb paródiákat, évtizedenként haladva. A 60 -as éveknél nem mentem visszább, így is rengeteg időbe került, míg a magyarul is megjelent, ide tartozó filmek listáját összeállítottam.
Azért, hogy ne legyen kilométer hosszú a cikk, a filmek jó részét csak néhány jellemzővel említem, és az ismertebb, sikeresebb, több részes műveket, a legjobb paródiákat, külön blokkokban, bővebben.






A film paródia meghatározása, jelentése



A film paródia mindig más filmeket, és/vagy műfajokat parodizál. Általában egy adott film – általában sikerfilm – témáját dolgozza fel, s mellette több másik filmből is kifiguráz ismert részleteket.
Abban különbözik a vígjátéktól, hogy nincs önálló története, és míg a vígjátéknak van realitása, a paródiából ez akár teljesen hiányozhat. Ezen kívül a film paródia teljes élvezetéhez érdemes ismerni az alapul szolgáló eredeti filmet. A legtöbb komikum ugyanis azon alapul.
A film paródia vicces, humoros, szatirikus, de van, hogy csak egy mosolyt csal ki a nézőből. Nem a fergeteges nevetés jellemző ezek megtekintésére. Rengeteg film paródia van, amelyet tévesen vígjátékként írnak, s reklámoznak.
Vannak azonban átmenetek. Az általam régebben bemutatott brit Folytassa sorozat vígjátékok is, de filmes stílusokat, műfajokat, helyszíneket és történelmi korokat figuráznak ki, így a paródia filmek műfajához tartoznak. Mivel ezeket a filmeket már ismertettem, innen most kimaradnak.




Paródia filmek magyarul a 60 -as években



Az 1965 -ös, Verseny a javából – amely az 1908 -as New York – Párizs futamról szól, több filmet is kikarikírozott. Egyébként néhány technikai Oscar díjat el is nyert. Az ismert olasz westernfilm ellentettjét – Pár dollárral kevesebbért – sajnos nem láthattuk magyarul.
A kémfilm paródiák már a 60 -as években népszerűek voltak. A James Bond filmek sikere tálcán kínálta a lehetőséget. Az 1966 -os Our Man Flint, James Coburn főszereplésével, az ügynökfilmek kifigurázása. Egy évvel később a Casino Royale már a 007 -es ügynök paródiája volt. 6 rendező, 11 forgatókönyvíró és számos neves színész járult hozzá a film elkészültéhez, aminek következtében elég kaotikus lett.




Film paródiák a 70 -es évekből



A Fényes nyergek filmet már említettem, a szereplők miatt, a komikus párosokról szóló cikkben. Az űrben játszódó Sötét csillagot nem szerepeltettem az űrhajósokról szóló filmek cikkében, mert paródia. John Carpenter első rendezése főként a 2001 Űrodüsszeia alkotást figurázta ki.


Film paródia 70-es évek, Sötét csillag


Abban az évben tűnt fel a fekete-fehérben forgatott, gótikus horrort idéző Ifjú Frankenstein is. Ez volt a parodisztikus filmekre specializálódott Mel Brooks másik rendezése abban az időben, a már említett Fényes nyergek mellett. Hozzá fűződik egyébként a '76 -os Bombasiker is, amely a némafilm korszakának állít szatirikus emléket.
Az 1975 -ben látható brit Gyalog galopp, az Arthur mondavilág történetét gúnyolta ki humoros formában. A Meghívás egy gyilkos vacsorára 1976 -ból a krimi filmek karikatúrája, míg A nagy busz ugyanebből az évből inkább a katasztrófafilmeknek állít görbe tükröt. A Brian élete 1979 -ből, Jézus korának kifigurázása.




Paródia vígjátékok - Az Airplane filmek



Az Airplane számomra a műfaj alapfilmje, amikor először láttam a tévében – még a 80 -as években – nem tudtam elfelejteni. Hihetetlenül jól megcsinálták az Airport filmek izgalmát a hülyeséggel keverve. Számos jó beszólással „ Láttál-e már fűben nyuszit?” „Mi a vektor Viktor?” de ezek nézés közben működnek jól.
1980 -ban mutatták be, és a 3 és fél milliós költséghez képest igencsak jó bevétel volt a 130 millió dollár. Nagyon jellegzetes égi irányítási, pilóta és egyéb karaktereket figurázott ki, s egyben a katasztrófafilmeket fricskázta.




1982 -ben elkészítették az Airplane 2. című folytatást is, amely már a Holdra utazásról szól. Itt már részben a sci-fi műfaját célozták meg, de valamelyest eltérő stábbal. Önmagában nem lenne rossz, de sokan az elsőhöz mérték, így nem is lett olyan sikeres, hiszen a kétszeresét sem hozta a költségeknek.




Film paródiák a 80-as években



Az 1981 -es, Rémálom a gimiben című mozi számos horrorfilmet fricskáz ki, és egyben elindítja a diákos-iskolás tinifilmek parodisztikus verzióit. Ugyanezen évben jelent meg a Zorro, a penge, ami a klasszikus hős karakterét teszi nevetségessé.
A Johnny DeVeszélyes 1984-ből a 30-as évek gengszterfilmjeit parodizálja ki. Akkor jelent meg a Top Secret is, a hidegháborús idők felelevenítésére. Humorizálják a kémfilmeket és a második világháborús alkotásokat, de például Elvis Presley -t is. Ez többé-kevésbé sikeres volt, kissé vegyes kritikával.
A Robin Hood mókás kalandjai az ismert történet elviccelése volt. Az Éneklő cowboy 1985-ben pedig a régi western filmek elé állított gúnyos tükröt.
Az Űrgolyhók 1987-ből szintén az egyik legismertebb a paródia vígjátékok közül. Ezen ismét Mel Brooks által rendezett film „alaptörténete”, a Csillagok háborúján nyugszik. Azonban számos más híres sci-fi jeleneteit is kifigurázták, de a film valószínűleg sikeresebb volt videón, mint moziban.
A Leonard, a titkosügynök a kémfilm paródiák sorát folytatta, A szörfkirály visszatér pedig a tengerparti bulizós filmeket állítja be vicces pózban. Mindkét film '87 -es, mint az Amazonok a Holdon, mely az esti televíziós műsorokat-nézőket állítja reflektorfénybe. A Dan Akroyd és Tom Hanks fémjelezte Behálózva, egy televíziós sorozat humorizálása, az Evil Dead - Gonosz halott 2. a horror paródia filmek sorába tartozó, és hasonló című, eredetileg horrorfilm paródiája.


80-as évek, tengerparti bulizós filmek film paródia


1988-ban érkezett a Nyasgem, majd 1989-ben két parodisztikus film is megjelent, Az őrület hullámhosszán (UHF) és a Homár úr a Marsról. Egy évvel később a tévében is látható Bújj, bújj ördög következett, amely jókora zöldség, és inkább negatív volt a fogadtatása.




Sikeres paródia filmek magyarul - A Csupasz pisztoly filmek



A Csupasz pisztoly filmek jókora népszerűségnek örvendtek, ami oka volt a számos folytatásnak. Csak jóval később láttam, s rám nem tett különösebb benyomást. Az első filmet 1988-ban vetítették, és igencsak jó kritikákat kapott. Itt is számos régi bűnügyi, gengszter, s egyéb filmre vannak poénos utalások. Megérte megcsinálni, hiszen körülbelül a hat és félszeresét hozta a bevétel a költségeknek.
3 évvel később került a nézőközönség elé a Csupasz pisztoly 2 és ½, amelyben ismét Leslie Nielsen alakítja a főszerepet, aki egyébként az Airplane filmmel tűnt ki először. Bár nem kapott annyira jó kritikát, mint az első verzió, a bevételek ismét szépen teljesültek.
1994-ben mutatták be a Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet című befejező részt. Ebben sok híresség is feltűnt, de több negatív véleményt is kapott. Ezúttal a nagy bevételek is elmaradtak.
Itt említem meg a Csupasz pisztoly a (z)űrben (2001: Space Travesty) című, 2000 -es filmet, amely csak a magyar fordításban asszociál az előző filmekre, valójában nincsen köze hozzájuk. Mint a Sötét csillag, ez is az elején főként a 2001: Űrodüsszeia paródiája, amely az űrhajósokról készült filmek nagy klasszikusa. Ez a videó többnyire lehúzó véleményeket kapott. Nekem viszont sokkal jobban tetszett, mint a régi filmek, egészen addig, amíg sci-fi jellege van, a második fele már nem.




A nagy durranás filmek



Ha az Airplane -t tartom az egyik alapfilmnek a témában, akkor a Nagy durranás a másik. 1991-ben készült ez a remek alkotás, amely a harci repülős filmek – főleg a Top Gun – igazi, fergeteges paródiája. A Charlie Sheen főszereplésével készült mozi javarészt a Csupasz pisztoly alkotóinak köszönhető.




Van benne egy csomó felejthetetlen jelenet – például amikor a pilóta leveszi a sisakját, és állkapcsa majomszerűen megnyúlt – és utalások más filmsikerekre. Nehéz lenne itt bemutatni ezeket, ehhez a filmet látni kell. A kritika is elismerte, s természetesen közönségsiker lett, nekem is a gyűjteményemet gyarapította videón.
1993-ban mutatták be a Nagy durranás 2. – A második pukk című folytatást. Itt most a Rambo filmek álltak a célkeresztben. Ez is jó fogadtatást kapott – bár nem annyira kedvező kritikát – és igen jó bevételeket hozott. Ennek ellenére annyira nem fogott meg, mint az elődje, így ezt nem is tároltam el videón.




Legjobb paródia filmek - A 90-es évek



Az 1991-es Spionfióka mintegy a James Bond filmek tini változata. Úgy emlékszem, egész jó volt, mégis a mozikban hatalmasat bukott. A főszereplő, Richard Grieco is szépen eltűnt, pontosabban később már csak egy halom kevésbé jelentős szerepet kapott.
1993-ban érkezett a Haláli fegyver, amely a hasonló című film(ek) mellett több más akciófilmet is górcső alá vesz. Az Emilio Estevez és Samuel L. Jackson által fémjelzett sztori pénzügyileg sikeresnek mondható, a vélemények már vegyesebbek, míg a filmkritika inkább lehúzó volt.
A Robin Hood, a fuszeklik fejedelme, Kevin Kostner két évvel előbbi nagy sikerét figurázta ki. Ezt is a sokszor említett Mel Brooks rendezte, és a kritika szerint számos régebbi poénját fogták itt újra munkába. Többnyire vegyes véleményeket hozott, s pénzügyileg mérsékelt eredményeket.


90-es evek filmparódiák Cary Elwes - Robin Hood
Cary Elwes - Robin Hood, a fuszeklik fejedelme főszereplője


Az utolsó akcióhős moziról már írtam az Arnold filmjeit bemutató cikkben. Nem sorolnám a legjobb paródia filmek közé, mivel nálam sokkal inkább akciófilm volt. A Végzetes ösztön természetesen az Elemi ösztön humorizálására épült, kevés sikerrel. A báránysültek hallgatnak már 1994-es, és főként a hasonló című eredetire, illetve részben a Psycho filmre épült. Az olasz-amerikai koprodukció eléggé lehúzó véleményeket (is) kapott.
Az 1996-os, Leslie Nielsen főszereplésével készült, Drágám, add az életed! a címével ellentétben nem arra, hanem sok más akciófilmre (is) épült. Ez sem lett igazán sikeres, rossz kritikákat is kapott, de e közönség egy része szerette.
A Támad a Mars! Szintén abból az évből, egy halom ismertebb színészt vonultatott fel. Eléggé vegyes volt a fogadtatása, mindenesetre több filmes díjra jelölést is kapott. 1997-ben bukkant fel Austin Powers először, melyből aztán trilógia a lett a '99-es és 2002-es folytatásokkal. Ezek a kémfilmeket parodizálják és elég jelentős bevételeket hoztak összességében.
Még 1997-ben érkezett Brendan Fraser és az Őserdő hőse, amely egy régebbi rajzfilmsorozatot, és a Tarzan filmeket ábrázolta parodisztikus stílusban. Ez a mozi egész sikeres lett, nem kis bevétellel, aminek eredményeképp 2002-ben folytatása is készült. Új szereplőkkel forgatták, és jóval kisebb durranás volt, de közvetlenül a videopiacra adták ki.
Az 1999-es Galaktitkos küldetés főleg a Star Trek, és régi sci-fi sorozatok paródiája, és elég pozitívan fogadták.




Horror paródia filmek - A Horrorra akadva filmek



A Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson című horrorparódia a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, s még egy sor másik film görbe tükre. Ez a mozi jó néhány jelölést kapott, s több filmes díjat el is nyert. A 278 millió dolláros bevétel, pedig a vegyes kritikák mellett is a legjobb paródia filmek közé emelte sikerességét tekintve.


Horrorra akadva filmek


Egy évvel később jelent meg a Horrorra akadva 2., amely egy sor horror és más jellegű filmet utánzott. A kevésbé pozitív fogadtatás ellenére, ez még mindig több mint 141 millió dollárt termelt. A harmadik részt immár 2003-ban mutatták be, új rendezővel. Ez ismét több mint 220 millió dollár bevételt hozott az alkotóknak.
2006-ban jött a Horrorra akadva 4., amely nagyon sikeresen kezdett a mozikban, s végül 178 milliót zsebelt be. Míg az előző részek több filmes jelölést kaptak, itt csak egy (negatív) Arany Málna akadt az egyik szereplőnek. A 2013-as ötödik rész már más alkotógárdával készült. Az eredmény 78 millió dollár, és még több Arany Málna jelölés.




A 2000-es évek film paródiák



A Már megint egy dilis amcsi film 2001-ből, a tinifilmek igazi paródiája. A moziban elképesztő mennyiségű régebbi filmre történik utalás. A kritika nem igazán kedvelte, de azért behozott 66 és fél millió dollárt. Még két hasonló jellegű film jelent meg ebben az évben, az Egy rém retardált család, és a Gyagyák a gatyában.
Előbbi horror, utóbbi pedig nyaralás és kemping jellegű tinifilmekre utalt vissza. Sőt, utóbbi 295 millió dollárt hozott, s a 2010-es években 2 kapcsolódó filmet. 2002-ben, a Ping-Pong: Az ököl színre lép, a régi hongkongi harcművészeti filmeket parodizálta. A negatív kritikák ellenére, idővel rajongótábora alakult ki.
2003-ban jelent meg az első Johnny English, akinek alakítója a Mr. Bean -ként elhíresült Rowan Atkinson. Ez is a kémfilm paródiák sorát gyarapítja, főleg a Bond filmekre utalva. Egész jó bevételt hozott (160 és fél millió), így nem meglepő, hogy később folytatták. A Johnny English újratöltve 2011-ben, és a Johnny English újra lecsap 2018-ban. A folytatások is hasonló bevételeket termeltek, vegyes kritika mellett.
A Csajozós film 2006-ból, a Bazi nagy görög lagzi humorizált változata. Az erős negatív kritikák ellenére, anyagilag sikeres volt. A szintén 2006-os Borat, a keletről érkező ember amerikai kultúrába illeszkedésének paródiája. Ezt a filmet dokumentumszerűen vették fel, úgy, hogy a mellékszereplők nem is tudták, játékfilm lesz belőle.
Eléggé megosztó film, szerintem az egyik legközönségesebb a műfajában, számos undorító és ellenszenves jelenettel. Annak ellenére, hogy korhatáros (16 év), és meztelen jeleneteket, képeket tartalmaz, a Filmcafe -n például simán leadták délután, mindenféle korhatár jelzés nélkül! Mindenesetre nagyon jó kritikákat kapott, s jókora bevételt termelt.
A Bazi nagy film 2007-ből, főleg a gyermekeknek szóló fantasy -ket figurázta ki, a Tuti lúzerek pedig a sportfilmeket. Míg előbbi nyereséges volt, utóbbi a negatív fogadtatás mellett, pénzügyileg is megbukott. A Bűbáj az animációs és az élőfilm keveréke, részben a Disney-féle rajzfilmeket parodizálta. Meglepően jó fogadtatása volt, sok díjra jelöléssel (és elnyeréssel), a 340 és fél millió dolláros bevétel pedig önmagáért beszél.
A Spárta a köbön 2008-ból, egy történelmi film kigúnyolása. A kritika lehúzta, de a bevételek nem voltak rosszak. A Trópusi vihar egyértelműen a vietnami háborúban játszódó filmeknek állít görbe tükröt. Nagyon jó kritikákat kapott, bár egyszer láttam, gyorsan el is felejtettem.
A Ne szórakozz Zohannal – szintén 2008-ból – egy igen meglepő film. Az eleje a szó szoros értelmében paródia, később viszont egyre komolyabbá válik, s a története is kialakul. Többnyire vígjátékként tartják számon, de csak a film második felére válik azzá, így a paródia vígjátékok egyik díszpéldánya.
A Táncfilm 2009-ből a táncos filmeket parodizálta, harmatgyenge eredményekkel. Az OSS 117 - A riói küldetés filmben az 50-es, 60-as évek európai kémmozijaira utaltak, anyagilag veszteséges volt. Az elveszettek földje több tv-sorozatot kifigurázott, s az anyagi bukás mellett egy csomó Arany Málna jelölést kapott.


Vámpíros filmek paródiája


A Nincs Helsing - Rémes film, szintén 2009-ből, egy alacsony költségvetésű horror-paródia volt. A Vámpíros film -et, már csak 2010-ben mutatták be és az Alkonyat filmekre utalt. A főként a MacGyver tévé sorozatra utaló MacGruber -t szintén csak 2010 elején vetítették, és anyagilag veszteséges volt.




Legjobb film paródiák a 2010 -es években



A vámpírok szaga: Alkonyat teljes sötétségben, 2012 januárjában jelent meg, és ez is az Alkonyat sorozatra utal vissza, így a romantikus fantasy filmek kifigurázása is. A 2013-as iSteve, Steve Jobs életét, s alakját parodizálja. A vegyes fogadtatású Hátborzongat-Lak ugyanezen évből ismét egy horror-paródia, amely pénzügyileg sikeres volt. Folytatása is készült egy év múlva. A hasonló műfajú Paranormális katasztrófa is ide sorolandó.
A Másnaposok viadala 2014-ből, a hasonló című, és más filmeket gúnyol ki, úgy tudom, ezt videón jelentették meg. A Superfast – Haláli iramban 2015-ből – könnyű kitalálni – a Halálos iramban filmek paródiája. Igencsak látványos, és a szereplők nagyon hasonlítanak az eredetiekre, de eléggé felejtős alkotás. Pénzügyileg csúnyán megbukott. Ebben az évben még a Sétáló agyhalottak és az Újrabolva jelent meg a műfajban.  
Ugye tudod, melyik filmnek a paródiája A fekete ötven árnyalata 2016-ból? Ez a film igencsak negatív kritikákat ért el. Arany Málnára is jelölték, mégis, a költségekhez képest bevételt termelt. A 2017-ben bemutatott Baywatch -ot akció-vígjátékként reklámozták, pedig az azonos nevű tv-sorozat paródiája. A film anyagilag megtérült, de többnyire negatív kritikákat kapott. Ezen annyira nem lepődtem meg, miután egy értelmetlenség, s bár „csak” paródia, nem tudott megragadni. 


Baywatch film paródia 2017

 
Elég hosszúra sikeredett az újabb Star Wars paródia címe is: Star Worlds Episode XXXIVE=MC2: The Force Awakens The Last Jedi Who Went Rogue. Johnny English újra lecsap 2018 -ban, s ez a befektetéshez képest szép kis bevételeket termelt. Ugyanezen évben a paródia vígjátékok sorában a Holmes és Watson következett.
Az egy évvel későbbi Notzilla mint a szörnyes filmparódiák egy képviselője, a Godzilla filmeknek állít ferde képet. Majd az évtized lezárásaként a Borat utólagos is megjelent.


Legjobb paródia filmek 2020-as évek


2022 -ben érkezett a Weird: The Al Yankovic Story, ami igazi életrajzi paródia – vagy inkább szatíra – és a harmonikás dalszerző életéről szól. Ez a mű több filmes díjat is kapott.





Akkor következzen a film paródiák listája. A listában – néhány kivételtől eltekintve – a magyarul is megjelent filmek vannak. A Folytassa filmek listáját lásd a bejegyzés elején említett cikk linkjében.




Film paródiák lista



Verseny a javából (The Great Race) 1965
Pár dollárral kevesebbért (For a Few Dollar Less/Per qualche dollaro in meno) 1966
Our Man Flint 1966
Casino Royale 1967
Fényes nyergek (Blazing Saddles) 1974
Ifjú Frankenstein (Young Frankenstein) 1974
Sötét csillag (Dark Star) 1974
Gyalog galopp (Monty Python and the Holy Grail) 1975
Szerelem és halál (Love and Death) 1975
The Rocky Horror Picture Show 1975
Sherlock Holmes okosabb bátyjának kalandjai (Adventure of Sherlock Holmes's Smarter Brother) 1975
Bombasiker (Silent Movie) 1976
Meghívás egy gyilkos vacsorára (Murder by Death) 1976
Queen Kong 1976
A nagy busz (The Big Bus) 1976
High Anxiety 1977
Bohókás nyomozás (The Cheap Detective) 1978
Brian élete (Life of Brian) 1979
Galaxina 1980
Airplane (1980)
Rémálom a gimiben (Student Bodies) 1981
Zorro, a penge (Zorro, the Gay Blade) 1981
The Creature Wasn't Nice 1981
Halott férfi nem hord zakót (Dead Men Don't Wear Plaid) 1982
Airplane 2. 1982
Zapped! 1982
Lószőr kapitány (Bullshot) 1983
Johnny DeVeszélyes (Johnny Dangerously) 1984
Top Secret 1984
Robin Hood mókás kalandjai (The zany adventures of Robin Hood) 1984
Az éneklő cowboy (Rustler's Rhapsody) 1985
Űrgolyhók (Spaceballs) 1987
A szörfkirály visszatér (Back to the Beach) 1987
Amazonok a Holdon (Amazon Women on the Moon) 1987
Leonard, a titkosügynök (Leonard Part 6) 1987
Behálózva (Dragnet) 1987
Evil Dead - Gonosz halott 2. (Evil Dead II) 1987
Csupasz pisztoly (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!) 1988
Nyasgem! (I'm Gonna Git You Sucka) 1988
Az őrület hullámhosszán (UHF) 1989
Homár úr a Marsról (Lobster Man from Mars) 1989
Légió mindhalálig (A Man Called Sarge) 1990
Bújj, bújj, ördög! (Repossessed) 1990
Zapped Again! 1990
Spionfióka (If Looks Could Kill) 1991
Csupasz pisztoly 2 1/2 (The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear) 1991
A nagy durranás (Hot Shots!) 1991
Haláli fegyver (National Lampoon's Loaded Weapon 1) 1993
Nagy durranás 2. (Hot Shots! Part Deux) 1993
Robin Hood, a fuszeklik fejedelme (Robin Hood: Men in Tights) 1993
Végzetes ösztön (Fatal Instinct) 1993
Az utolsó akcióhős (Last Action Hero) 1993
A báránysültek hallgatnak (Silence of the Hams) 1994
Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult) 1994
Szupermanus (Blankman) 1994
Attack of the 60 Foot Centerfold 1995
Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban (Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood) 1996
Drágám, add az életed! (Spy Hard) 1996
Támad a Mars! (Mars Attacks!) 1996
Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke (Austin Powers: International Man of Mystery) 1997
Az őserdő hőse (George of the Jungle) 1997
Maffia! (Jane Austen's Mafia!) 1998
Sziki-szökevény (Wrongfully Accused) 1998
Plump Fiction 1998
KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me) 1999
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés (Galaxy Quest) 1999
Csupasz pisztoly a (z)űrben (2001: A Space Travesty) 2000
Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson (Scary Movie) 2000
Sípolj, ha tudod mit nyeltél tavaly disznóvágáskor (Shriek If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth) 2000
Horrorra akadva 2. (Scary Movie 2) 2001
Már megint egy dilis amcsi film (Not Another Teen Movie) 2001
Egy rém retardált család (Elvira's Haunted Hills) 2001
Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáron (Wet Hot American Summer) 2001
Ping-Pong: Az ököl színre lép (Kung Pow: Enter the Fist) 2002
Austin Powers - Aranyszerszám (Austin Powers in Goldmember) 2002
Horrorra akadva 3. (Scary Movie 3) 2003
Johnny English 2003
Az őserdő hőse 2. (George of the jungle 2.) 2003
Beszarás! (Freak Out) 2004
Csajozós film (Date Movie) 2006
Horrorra akadva 4. (Scary Movie 4) 2006
18 Fingers of Death! 2006
Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan) 2006
Bikini Bloodbath 2006
Bazi nagy film (Epic Movie) 2007
Tuti lúzerek (The Comebacks) 2007
A lankadatlan - A Dewey Cox sztori (Walk Hard: The Dewey Cox Story) 2007
Bűbáj (Enchanted) 2007
Kill Buljo: The Movie 2007
Spárta 3. - Spárta a köbön (Meet the Spartans) 2008
Superhero (Superhero Movie) 2008
Amerikai ének (An American Carol) 2008
Ne szórakozz Zohannal (You Don't Mess with the Zohan) 2008
Trópusi vihar (Tropic Thunder) 2008
Black Dynamite 2009
Táncfilm (Dance Flick) 2009
OSS 117 - A riói küldetés (OSS 117: Rio ne répond plus) 2009
Nincs Helsing - Rémes film (Stan Helsing) 2009
Az elveszettek földje (Land of the Lost) 2009
Spanish Movie 2009
MacGruber 2010
Vámpíros film (Vampires Suck) 2010
Hibbant hímek és a hormonok (The 41-Year-Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It) 2010
Johnny English újratöltve (Johnny English Reborn) 2011
A vámpírok szaga: Alkonyat teljes sötétségben (Breaking Wind) 2012
iSteve 2013
The Starving Games 2013
Hátborzongat-Lak (A Haunted House) 2013
Horrorra akadva 5 (Scary Movie 5) 2013
Paranormális katasztrófa (30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo) 2013
Hátborzongat-Lak 2. (A Haunted House 2) 2014
Másnaposok viadala (The Hungover Games) 2014
Superfast – Haláli iramban (Superfast) 2015
Sétáló agyhalottak (Walking with the Dead/Walking deceased) 2015
Újrabolva (Tooken) 2015
A fekete ötven árnyalata (The Fifty Shades of Black) 2016
Meet the Blacks 2016
Baywatch 2017
Johnny English újra lecsap (Johnny English Strikes Again) 2018
Star Worlds Episode XXXIVE=MC2: The Force Awakens The Last Jedi Who Went Rogue 2018
Holmes és Watson (Holmes & Watson) 2018
Notzilla (2019)
Borat utólagos (Borat Subsequent Moviefilm) 2020

Weird: The Al Yankivic Story 2022


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © 2019.02.10. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.