Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Teljes online filmek ingyen magyarul

Teljes online filmek ingyen magyarul
Teljes online filmek ingyen magyarul






Az online filmek a 2000-es évek óta olyan természetessé váltak, mint a levegő. Hol van már az az idő, amikor az emberek különböző letöltő oldalakon (vagy megosztó hálózatokon) kutattak filmek után? Ezek persze most is léteznek, de a beírod a keresőbe, hogy online filmek, tömegével kapod a találatokat.



Az online filmeket nem csak ingyen magyarul, hanem regisztráció és letöltés nélkül is szeretik megnézni az emberek. Ugyanis az online filmek nézése éppen azért van, hogy ne kelljen letölteni.





Teljes filmek magyarul a Youtube -on




Ez egy hatalmas előny, mert megszabadít az online filmes oldalak összes átkától, amiről alább lesz szó. Amióta teljes hosszúságú filmek is feltölthetőek lettek, elárasztották ezt a csatornát az online filmek. Rossz minőségű VHS felvételtől a legszebb HD -s minőségig mindenféle előfordul.


Teljes filmek magyarul a Youtube -on

A szabályosság, vagy jogi helyzet persze más kérdés. Néha teljesen érthetetlen, hogy egy-egy tévében is ezerszer játszott régi filmet miért távolítanak el, ugyanakkor egy nemrég a moziban bemutatott, vagy épphogy DVD -n kiadott filmet miért hagynak meg. Mindenesetre a Youtube -nak nagy előnye, hogy nem vírusos és könnyen lehet rajta filmeket keresni.





Mi a baj az online filmes oldalakkal?



Kezdjük a legalján. Vannak olyan oldalak, amelyek olyan keresésre jönnek be, amikor egy nagyon ritka filmet keresünk. Adott film persze nincs ott azon az oldalon (link se), csak az adatbázisukban igyekeztek minden fellelhető címet szerepeltetni, kiírni (akár 50-szer is!), és az összes kulcsszóhalmozási Google szabályt megszegve szerepeltetni.
Az az egyébként egyre okosabb és szigorúbb Google mechanizmusának gyenge pontja, hogy ezen oldalak akár elsőkként felbukkannak a keresések között. Talán nem is kell mondanom, mennyire undorító olyan filmeket feltüntetni egy online filmes oldalon, amiről szó sincs, csakhogy odakeveredjenek szerencsétlen filmkeresők.
Nagy különségek vannak az online filmes oldalak között. Csak nézegeted a filmek képeit, és ha lapozol, állandóan felugró ablakok jelennek meg. De onnantól, amikor egy linkre kattintasz, mielőtt bejön maga a film oldala, vagy 10 ilyen bosszantó ablak megjelenik, s ha nem figyelsz oda az „ikszelésben” véletlenül a böngésződet is becsukhatod. Nem is szólva a vírusokról, amelyek előszeretettel bukkannak fel az ilyen helyeken.


Mi a baj az online filmekkel


Szóval egy gyengébb idegzetű ember nem ússza meg folyamatos káromkodás nélkül, és amikor már a huszadik felugró ablakot kattintja ki, s a film valami miatt nem érhető el, hát képzelhető, mit érez. De a legrosszabb, hogy egy csomó mozifilmet is feltesznek, amelyet még csak épp elkezdtek játszani a mozik.
Ha leszámítjuk azt, hogy ez milyen törvénytelen, ráadásul még borzalmasan rossz a kép és a hang is. Apropó a hang. Mozifilmeknél brutális, de még nem mozifilmeknél is észrevettem egy bosszantó jelenséget. Ha beszélnek, olyan halk, alig hallani, ha viszont zene van, vagy akció, olyan hangos lesz, hogy meg lehet süketülni. Ilyenkor nem győzöm felhangosítani, lehalkítani. Miért nem lehet egyformán hangos az emberi beszéd és a filmzene, vagy cselekmény?
Sok más egyéb zavaró dolog van az online filmekben. Például nézed a filmet (ami szinkronizált) és egyszer csak eltűnik a szinkron. Angolul,vagy néha ismeretlen nyelven folytatódik tovább. Utána sok esetben visszatér a szinkron, de van, hogy váltakozik.




Online filmek nézése



Az online filmnézés legnagyobb előnye, hogy azt nézel, amit akarsz, míg a tévében, amit kapsz. Másfelől nem szakítják meg reklámok a filmet, és le is töltheted. A teljes filmek megjelenése a Youtube -on jócskán megkönnyítette az online filmek nézését, és ott (hacsak nincs tiltva) azonnal reagálni, hozzászólni lehet, így egyfajta fórumpótlóként is beválik.


Online filmek nézése

Ezzel együtt az online filmnézésnek és tévézésnek az is az előnye, hogy már nem annyira a ránk erőszakolt média irányítja az életünket. Ha emlékszel a Mit nézzünk a tévében, DVD -n című cikkre, ott írtam, hogy mennyire fontos, mire pazarolja az ember a figyelmét. Online csatornák is indultak, és egyre inkább ott a kezedben az irányítás lehetősége.
Persze itt is megmaradtak a minőségi és mennyiségi különbségek. Van ahol végig kell szenvedned valamennyi reklámot, mielőtt megnézel valamit (pl tv adók egyes műsorai felvételről a saját weboldalukon), máshol nem. Teljesen nem tudunk a hirdetésektől megszabadulni, mert az még az ágyba is utánunk jön. Azonban nem ez a lényeg, hanem az, hogy tiéd a választás lehetősége.
Míg régen a tévéről kellett rögzíteni – videomagnóval, majd dvd felvevővel – most már egyszerűbb az internetről letölteni, ami tetszett, azt pedig szerkesztheted, ahogy akarod.






Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.