Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Gyilkos állatfilmek, állatos horror, kígyós, medvés, cápás

Gyilkos állatfilmek

Gyilkos állatfilmek, állatos horror, kígyós, medvés, cápás




   Gyilkos állatfilmek, állatos horror filmek nagy hagyománnyal rendelkeznek, egészen a múlt század 50-es évei óta. Azt tudtam, hogy rengeteg filmről lesz szó, de nem számítottam rá, hogy másfél napom rámegy az alul található lista összeállítására, mivel több száz ilyen film készült már.
  A gyilkos állatfilmek azok a filmek, amelyekben egy, vagy több állat (többnyire egy állatfajból, ritkán többféléből) emberekre támad. Ezeknek a filmeknek nagy része horror (ezért is nevezik állatos horrornak), sci-fi, kalandfilm, katasztrófafilm, vagy thriller. A gyilkos állatfilmekhez nem sorolom a földönkívüli állatokat (ezeket megnézheted az Idegen inváziós sci-fi filmek cikkben) használó filmeket, a sima vígjátékokat, vagy paródiákat, illetve a túlzottan fantasztikumba hajló filmeket sem. Bár utóbbiakból néhányat felsorolok a lista végén.






A cápa filmek, cápás filmek


   Az állati horrorfilmnek már az 50-es években nagy divatja volt, de az igazi nagy sikert a gyilkos állatfilmek – és Steven Spielberg – számára az 1975-ös Cápa hozta meg. A Cápának az alapját valódi események alkották, s a ’74-ben forgatott filmben egy mechanikus műcápát használtak. Ezt a filmet nálunk csak jóval később vetítették, de nagy sikerrel. John Williams feszültségkeltő zenéje lélegzetelállítóvá tette a művet. Ez elindította a cápás horror filmek divatját. A nagy kampánnyal beharangozott film világszerte 470 millió dolláros bevételt termelt, s ezzel az addigi legmagasabb bevételű film lett.
  A siker hatására 1978-ban el is készült a folytatás, kétszer akkora költségvetéssel, és a bevételek csaknem elérték a 209 millió dollárt. A Cápa 2. filmet már más rendezte, de a főszereplő maradt Roy Scheider. 1983-ban következett a Cápa 3., amelyben már korai 3-D –s technikát használtak. Bár a bevételek most is magasak voltak (majdnem 88 millió dollár), a Cápa 3. negatívabb kritikákat kapott és a közönség körében is megoszlottak a vélemények. A cápa sorozathoz tartozik még az 1987-es A cápa bosszúja, amely a legnegatívabb véleményeket szerezte. A legrosszabb vizuális effektekért Arany Málna díjat is kapott.   
Amint az várható volt, a cápa filmeket azóta számos – legtöbbször B kategóriás – gyilkos cápa film követte. Ilyenek például a Gyilkos cápák (1999), amely a negatív fogadtatás, és lehúzó kritika ellenére 3 folytatást ért meg. 

A Cápa visszavág (Vörös víz) 2003-ból egy tévére készült darab, ugyanebből az évből a Nyílt tengeren viszont valós eseményen alapszik. Utóbbi igazi túlélős film, amely elég jó véleményeket kapott, és a közönség is előkelő helyen jegyzi a cápás horror filmek között. 2006-ban készült az első folytatása.

A 2010-es, A zátony is igen jó kritikákat kapott, melyben valós felvételek voltak. A 2012-es Csalétek az ausztrálok és szingapúriak alkotása, mely egyszerre akció, drámai és horrorszerű. Pénzügyileg nem jött be, és a kritika sem lett valami biztató.

A 2013-as Cápavihar egy tévére készült, kevert műfajú alkotás, amelynek összesen 5 plusz 1 része készült el 2018-ig. A Nyílt tengeren: Cápák között filmet 2017-ben kevesebbre értékelték, mint elődjeit. A 47 méter mélyen egy angol cápás állat horror film, mely 2017-ben igazi pénzügyi siker volt, és két évvel későbbi folytatása szintén bevált.

 

Állatos horror filmek magyarul - Cápás filmek a 2020-as évektől

 

A 2022-es megjelenésű Harapás -ban néhányan elcsennek pár jet ski -t, s nem is sejtik, mekkora bajba kerülnek a tengeren. 2000-es és a 2010-es években néhány további cápás filmet készítettek, amelyekre itt nem térek ki, de megtalálhatóak az alul levő listában.

A 2023 -as Mély rettegés az állatos horror filmek közül szintén a cápás filmek kategóriájába esik. A főszereplő yachton utazó nőt vihar által bajba került kábítószer kereskedők arra kényszerítenek, hogy a cápáktól hemzsegő vízben kutassa fel az elsüllyedt kokaint.

Szintén az évben mutatták be a Fekete démon filmet, mely az állatos thriller filmek közé tartozik. Annak ellenére, hogy a témája miatt inkább a fantasztikus horrorok közé húz, a legjobb sci-fi mozikhoz képest igencsak negatív véleményeket kapott a megjelenésekor.

A 2024 -es Deep Water során a tengeren végrehajtott kényszerleszállás után, az utasoknak cápák között kell túlélniük.





Állatos horror filmek - A Piranha filmek


  A Piranha című filmet 1978-ban, Joe Dante rendezte. Ezt még valamikor gyermekkoromban láttam (természetesen nem magyar tv-adón), a villámgyorsan zabáló piranhák félelmetes látvány volt. Bár a Piranha messze nem olyan közismert, mint a cápa filmek, a költségvetés és a bevételek is jóval szerényebb volt, pozitívan fogadták, és többek közt Spielberg is elismerte.


Piranha 1978 horrorfilm jelenet


A Piranha 2. - Repülő gyilkosok című filmet már James Cameron rendezte, akinek ez volt az első munkája. A Piranha 2. 1981-ben, nagyon alacsony költségvetéssel készült, a korhoz képest is elmaradt körülményekkel. A repülő piranhák jó ötletnek bizonyult, de pénzügyileg és a szakma véleménye szerint is megbukott.
  Egy ’95-ös filmet leszámítva, csaknem három évtizeddel később váltak újra főszereplőkké a piranhák, ezúttal a horror immár vígjátékelemeket is tartalmazott. A 3-D –s technikával, 2009 nyarán forgatott Piranha 3D, egy évvel később került a mozikba. A film igen kedvező értékeléseket kapott és nyereséges volt, s két év múlva megjelent a folytatása is. A Piranha 3DD, különböző okok miatt, 2011 helyett csak 2012-ben került vetítésre. A parodisztikusan elkészült horror – amelyben még David Hasselhoff is vízimentősködik – igencsak gyenge eredményeket produkált. Az elődjéhez képest megosztotta a közönséget, és a filmszakma inkább elmarasztalta.




Gyilkos óriás krokodilos filmek és aligátoros filmek


 A különböző krokodilfélékről is jócskán készültek gyilkos állatfilmek, több-kevesebb sikerrel. Az aligátor 1980 film „hőse”, kísérleti állatok teteméből lakmározva nő meg hatalmasra, s komoly veszélyt jelent az emberekre.
Az aligátoros filmek klasszikusa. Nem volt túl nagy visszhangja, mégis elismertebb, mint az utódja, az 1991-es folytatás, amely kritikán alul teljesített.
  A 2000-es Krokodil című filmben diákok pusztítanak el egy krokodilfészket, s elrabolnak egy tojást. Beljebb jutva a mocsárban, arra döbbennek, hogy az anyaállat dühödten üldözi őket. Ez nem tartozik a legjobb krokodilos filmek közé. A gyenge kritika ellenére 2002-ben folytatás következett, amelyben terroristák által megszállt repülőgép hajt végre kényszerleszállást egy mocsárvidéken.
   Az 1999-es A szörny vígjátéki elemeket is tartalmaz, és pénzügyileg nyereséges volt. 2007-ben jelent meg a folytatás, amelyet Bulgáriában, kis költségvetéssel forgattak. 2010-ben már a harmadik rész érkezett, negatív kritikával. Végül 2012-ben a Lake Placid: Az utolsó fejezet –tel fejeződött be, s ez már sokkal pozitívabb véleményeket kapott.
 
A 2019-es Préda Floridán játszódik, hurrikán és aligátor filmek körítéssel. Ez az aligátoros film anyagilag és elismerésben is nagy siker lett. Egy lány igyekszik az apját kimenekíteni, miközben óriás aligátorok jönnek. Az időjárási helyzet miatt ez a viharos katasztrófa filmekhez is sorolható.


Legjobb kígyós horror filmek, óriáskígyós filmek


  A gyilkos kígyókról szóló filmek egyik legsikeresebb darabja az 1997-ben, Jennifer Lopez főszereplésével készült Anakonda című kaland-horror. A negatív filmes jelölések és erősen vegyes kritika ellenére több, mint 136 millió dollár bevételt hozott, s mára már a gyilkos állatfilmek, s azon belül az óriáskígyós filmek egyik klasszikusaként tartják számon.


Anakonda 1997 filmjelenet



  Míg az első Anakonda film az Amazonasnál játszódott, az Anakonda 2: A véres orchidea már Borneó dzsungeleiben. Talán mondanom sem kell, hogy Borneón nincsenek anakondák. Azért a kígyós horror filmek eme folytatása elérte a közel 71 millió dolláros bevételt, gyengébb kritikákkal elődjénél. Nem álltak meg a filmkészítők, 2008-ban jött az Anaconda 3. - Az ivadék. Ez már a televízió számára alkotott, alacsonyabb költségvetésű film volt. Úgyszintén az egy évvel későbbi Anakonda 4: Vérvonal, valamivel enyhébb kritikával.
  A Piton című 2000-es film egy gyógyszerkutatás céljára kitenyésztett kígyón alapul. Televíziós filmhez képest minőségi alkotásnak bizonyult, és 2002-ben megejtették a folytatást is Bulgáriában. A Boa című állatos horrorfilmben egy, az Antarktisz jege alatt évszázadok óta alvó kígyó a főszereplő. S hogy teljes legyen a kép, 2004-ben, ismét Bulgáriában, létrehozták a Boa vs. Python című alkotást, ami egy sor hasonló típusú kígyós horror filmnek adott löketet. Azonban ez utóbbiak népszerűségben messze elmaradtak az első Piton film mögött.




Gyilkos rovarok filmekben - bogaras filmek


  Számtalan filmes alkotás készült gyilkos rovarokról, ezeket a listában elosztottam pók, hangya, méhek és egyéb rovarok kategóriákra. Az 1978-as Rajzás egy igazi klasszikus, Arthur Herzog műve alapján készült. A Rajzás-ban Brazíliából származó gyilkos darazsak támadnak emberekre Texasban. A regényhez képest a filmet nagyon lehúzta a szakma, és anyagilag is teljes bukás volt, hiszen a 21 millió dolláros költségvetéshez képest csak 7,6 millió volt a bevétele.
  A több műfajt ötvöző Gyilkos fullánk című 2002-es filmben Dél-Amerikából származó gyilkos méhek terjednek el egy városban.
  Az egyik legismertebb pókokról szóló állati horror az 1990-es Arachnophobia – Pókiszony, amelyben komikus elemeket is használtak. 53 millió dolláros bevételével a műfaj legsikeresebb darabjaihoz tartozott. A 2011-es Gyilkos pókok –ban tevepókok árasztanak el egy arizonai kisvárost.



Gyilkos pókok 2011


  Gyilkos hangyákról már az 50-es évek óta készülnek játékfilmek, a legutóbbi a 2008-as, Thaiföldön készült Gyilkos hangyák című, televíziós film volt.
  A Gyilkos sáskák - A nyolcadik csapás –ban (2008) genetikailag módosított sáskák szabadulnak ki a laboratóriumból. A sáskák húsevők, és nem válogatnak.
 Több más rovarfajtával is készült gyilkos állatfilm, mint pl. skorpiók, sáskák, a teljes listát alul olvashatod.

A legjobb pókos filmek és a kissé fantasztikus témák elegyítéseként jött létre a Sting 2024 -ben. Ebben egy titokzatos módon lezuhanó pókból roppant méretűre növő fenevad válik. Az Arachnophobia is új formában létrehozásra került.





Gyilkos madarak, madaras állatos horror


  Az 1963-as Madarak című film, méltán az állati horror műfaj egyik klasszikusa. A Hitchcock rendezésében készült film igencsak feszült és ijesztő. A valós események által is inspirált filmben, ismeretlen oknál fogva, a különböző madárfajok egyre agresszívebben viselkednek és megtámadják az embereket. A Madarak a filmszakma elismerését váltotta ki, és a horror és thriller legnagyobbjai közé tartozik.
  1994-ben egy gyenge tv folytatás is készült The Birds II: Land's End címmel, kritikán aluli értékelésekkel.
  Hasonló jellegű a Madarak - A hollók támadása című 2007-es film. Egy fertőzés miatt, amely szarvasmarhákat pusztított el, a közelben élő hollóraj agresszívvá válik, komoly veszélyt jelentve az emberekre.




Gyilkos emlősök - medvés horror filmek, bálnás horror, stb.



Medvés filmek, grizzly filmek


   Még ma is emlékszem ahogy anno a 80-as években video reklámokban lehetett látni az 1976-os Grizzly című film trailerjét. Ebben az erdei filmben egy nemzeti parkban a kirándulókat egy veszélyes grizzli medve fenyegeti. A kaland-thriller 39 milliót hozott a konyhára. A 80-as években készült egy folytatás is, amelyet Magyarországon is forgattak, de nem került kiadásra. A három évtizeddel későbbi A dühöngő grizzly már jóval negatívabb megítélést kapott, de további medvés filmek is készültek.

A medvés horror filmek egyedi darabja a 2023-as Kokainmedve. Ebben egy fekete medve jut véletlenül kokainhoz, amitől agresszívvá válik. Ez egyben az eredeti történeten alapuló medvés filmek egyike, melyben vígjátéki elemek is szerepelnek.



Gyilkos állatfilmek – bálnás filmek, Moby Dick feldolgozások


  Az első gyilkos állatfilm, amelyet láttam és igazán tetszett az az Orca – A gyilkos bálna volt. Az 1977-ben készült filmben Nolan kapitány egy kardszárnyú delfint ejt el, s kiderül, hogy a nőstény terhes volt. Az eset szemtanúja hím párja, aki ezután a nyomába ered és igyekszik végezni vele. Ez a film is egy Arthur Hertzog mű nyomán készült. A gyönyörű felvételek és az Ennio Morricone által készült zene révén ez a film igazán jól sikerült, megdöbbenten olvastam, hogy akkoriban leszerepelt. Szerencsére azóta videón és tévén népszerűvé vált.


A gyilkos bálna 1977



Ha már bálna (illetve ámbráscet), akkor meg kell említeni gyermekkori könyvélményem, a Moby Dick feldolgozásait. Már 1926-ban és 1930-ban is készült egy filmadaptációja. A legtöbben azonban az 1956-os Gregory Peck -féle verzióra emlékeznek. Néhány részletet leszámítva, elég sok minden olyan, mint a regényben, s ez nagy dolog. Az 1998-as újabb feldolgozás szinte erre a filmre épül, csak jobban eltér a könyvtől, ráadásul számomra a 4 évtizeddel azelőtti bálnabábu is hitelesebbnek tűnt. 2010-ben jelent meg az Asylum -féle Moby Dick, amely már a jelen időben játszódik. Ebben 160 méteres szörnyeteg riogatja az embereket, s az előzőekkel ellentétben itt az ijesztés (horror elemek) hagsúlyozottabban jelen van.
 
 

Egyéb állatos horror filmek, oroszlános horror, s egyéb gyilkos emlősök 

 
  Az 1986-os Link, a majom valójában egy orangután, amelyet feketére festettek, és csimpánzként mutatnak be. Az Elisabeth Shue főszereplésével készült, angol film eléggé hatásos volt akkoriban, legalábbis engem megfogott.
  A Val Kilmer és Michael Douglas főszereplésével játszott, 1996-os Ragadozók valódi történeten alapul. Emberevő oroszlánok tartják félelemben a vasútépítő munkásokat, és őket kell elejteni.
 A 2007-es, Az emberevő című filmben egy bengáli tigris garázdálkodik az erdőben és emberekre támad. A Kanadában forgatott filmben speciális effektusok helyett, élő tigrisekkel vették fel a rázósabb jeleneteket is.
  A szintén abban az évben készült Denevérek - Az emberfalók című horrorfilmben, Afganisztánban a kommandósok egy terroristavezért üldözve kerülnek egy barlangrendszerbe. A barlangokban genetikailag módosított, húsevő denevérek élnek, s megtámadják őket.
  A 2011-es Fehér pokol című kalandthrillerben, egy repülőgép lezuhanását követően kell a túlélőknek megmenekülni a vérszomjas farkasfalkától. A Fehér pokol kivívta a szakma és a közönség elismerését is. A 2022 -es Fenevad szintén az oroszlános horror filmek sorát gyarapítja, bár a besorolás szerint "csak" thrillernek tekinthető. Ebben egy orvvadászok elől menekülő oroszlán a főszereplő és lányai nyomába ered.

A 2024-es Feral egy ausztrál alkotás az állatos horror filmek sorában. Ebben egy apa és a lánya igyekeznek túlélni egy porvihart, és támadó vaddisznó falkát.

  A sort a végtelenségig folytathatnám, de az idő és a hely véges. Aki többre kíváncsi, szemezgethet az alábbi listából, s az interneten utánanézhet bővebb információknak. A 2010 -es évek óta az állatos horror filmek közül is zömük nem valódi, hanem számítógépes technikával készült állatokat alkalmaz.
Ha tetszik a téma, ez is érdekelhet: Fogakkal és karmokkal




Gyilkos állatfilm listák



Gyilkos medvés filmek


Grizzly (Grizzly) (1976)
Grizzly II: The Concert (Grizzly 2: The Predator) (1983, 1987)
A vadon foglyai (The Edge) (1997)
A dühöngő grizzli (Grizzly Rage) (2007)
Nyolc préda (Grizzly Park) (2008)
Bear (2010)
Cocaine Bear (2023)
 


Egyéb gyilkos emlősfilmek


The Sea Beast (1926) (ámbráscet)

Moby Dick (1930) (ámbráscet)
Moby Dick (1956)
A vérnyulak éjszakája (Night of the Lepus/Rabbit) (1972)
Dogs (1976) (kutyák)
The Food of the Gods (1976) patkányok
A gyilkos bálna (Orca) (1977) (kardszárnyú delfin)
Savage Harvest (1981) (oroszlánok)
A fehér kutya (White Dog) (1982) kutya
Pokolszülött (Razorback) (1984) (vaddisznó)
Patkányok (Rats - Notte di terrore) (1984) (patkányok)
Link, a majom (Link) (1986) (orangután)
Majomszeretet: Egy félelmetes kutatás (Monkey Shines) (1988) (majom)
Csigák (Slugs: The Movie) (1988)
Food of the Gods II (1989) (patkányok)
Shakma (Shakma) (1990) (pávián)
Strays (Strays) (1991) (macskák)
Ragadozók (The Ghost and the Darkness) (1996) (oroszlánok)
Moby Dick (1998)
Patkányok (The Rats) (2002) (patkányok)
A falka (The Breed) (2006) kutyák
Denevérek: Az emberfalók (Bats: Human Harvest) (2007)
Vérszomj (Prey) (2007) (oroszlán)
A dzsungel markában (BloodMonkey) (2007) (majmok)
Az emberevő (Maneater) (2007) (tigris)
Véres hétvége (Long Weekend) (2008) (többféle)
Burning Bright (2010) (tigris)
Kihülve (Frozen) (2010) (farkasok)
Moby Dick, a fehér bálna (2010: Moby Dick) (2010)
Fehér pokol (The Grey) (2011) (farkasok)

Fenevad (Beast) (2022) (oroszlán)
Feral (2024) (vaddisznó)



Állatos horror filmek - Gyilkos madár filmek

Madarak (The Birds) (1963)
The Birds II: Land's End (1994)
Madarak - A hollók támadása (Kaw) (2007)
Flu Bird Horror (2008)
Birdemic: Shock and Terror (2010)
Birdemic 2: The Resurrection (2013)




Gyilkos Cápa filmek

Ahol a cápa az úr (Shark!) (1969)
A cápa (Jaws) (1975)
Tintorera! (Tintorera: Killer Shark) (1977)
A cápa 2. (Jaws 2.) (1978)
Az utolsó cápa (L'ultimo squalo) (1981)
A cápa 3. (Jaws 3-D) (1983)
A cápa bosszúja (Jaws: The Revenge/Jaws 4.) (1987)
Az emberevő cápa (Cruel Jaws) (1995)
Háborgó mélység (Deep Blue Sea) (1999)
Gyilkos cápák (Shark Attack) (1999)
Gyilkos cápák 2. (Shark Attack 2.) (2000)
Gyilkos cápák 3: Őslények tengere (Shark Attack 3: Megalodon) (2002)
Megalodon - A gyilkos cápa (Megalodon) (2002) 
A cápa visszavág (Red Water) (2003)
Gyilkos cápák 4.: Az új faj (Shark Zone) (2003)
A rettegés 12 napja (12 Days of Terror) (2005)
Shark in Venice (2008)
Jaws in Japan (2009)
A zátony (The Reef) (2010)
Cápák éjszakája 3D (Shark Night 3D) (2011)
Homokcápák (Sand Sharks) (2011)
Csalétek (Bait) (2012)
Kétfejű cápa (2-Headed Shark Attack) (2012)
Jersey Shore Shark Attack (2012)
Sharknado – Cápavihar (Sharknado) (2013)
Sharknado 2. - A második harapás (Sharknado 2: The Second One) (2014)
 
Nyílt tengeren 2. (Open Water 2: Adrift) 2006 
Nyílt tengeren: Cápák között (Open Water 3: Cage Dive) 2017 
47 méter mélyen (47 Meters Down) 2017 
47 méter mélyen 2. (47 Meters Down: Uncaged) 2019
Harapás (Shark Bait) 2022
Mély rettegés (Deep Fear) 2023
Fekete Démon (The Black Demon) 2023
Deep Water 2024

Piranha filmek

Piranha (Piranha) (1978)
Piranha 2. - Repülő gyilkosok (Piranha Part Two: The Spawning) (1981)
Piranha (Piranha) (1995)
Piranha 3D (Piranha 3D) (2010)
Megapiranha (Mega Piranha) (2010)
Piranha 3DD (2012)



Gyilkos polip filmek


It Came from Beneath the Sea (1955)
Óriáspolip (Tentacles/Tentacoli) (1977)
Octopus (Octopus) (2000)
Octopus 2. - Pánik New Yorkban (Octopus 2: River of Fear) (2001)


 

Krokodilos horror filmek, aligátoros filmek

Eaten Alive (1977)
Az aligátor (Alligator) (1980)
Gyilkos krokodil (Killer Crocodile) (1989)
Az aligátor 2. (Alligator II: The Mutation) (1991)
A szörny (Lake Placid) (1999)
Krokodil (Crocodile) (2000)
Vérszörf (Blood Surf - Krocodylus) (2000)
A szörny 2. (Lake Placid 2.) (2002)
Krokodil 2. (Crocodile 2: Death Swamp) (2002)
A fenevad (Rogue) (2007)
Halál a mocsárban (Black Water) (2007)
Vadászat a gyilkos krokodilra (Croc) (2007) 
A szörny 3. (Lake Placid 3.) (2010)
Őskori ragadozó (Alligator X / Xtinction: Predator X) (2010)
Lake Placid: Az utolsó fejezet (Lake Placid: The Final Chapter) (2012)
 
Préda (Crawl) 2019 


Gyilkos kígyós horror filmek

Csörgőkígyók (Rattlers) (1976)
Anakonda (Anaconda) (1997)
Kobra - Terror a lakóparkban (Silent Predators) (1999)
Piton (Python) (2000)
Boa (New Alcatraz) (2001)
Piton 2. (Python) (2002)
Anakonda 2: A véres orchidea (Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid) (2004)
Boa vs. Python (2004)
The Snake King (2005)
Kígyók a fedélzeten (Snakes on a Plane) (2006)
Gyilkos kígyó (Mega Snake) (2007)
Anaconda 3. - Az ivadék (Anaconda III.) (2008)
Anakonda 4: Vérvonal (Anaconda 4: Trail of Blood) (2009) 
 


Gyilkos pókos filmek

Óriáspók (Tarantula) (1955)
Earth vs the Spider (1958)
Tarantulas: The Deadly Cargo (1977)
Kingdom of the Spiders (1977)
Arachnophobia - Pókiszony (Arachnophobia) (1990)
Óriáspókok (Spiders) (2000)
Óriáspókok 2: Az új invázió (Spiders II: Breeding Ground) (2001)
Mérges pókok (Eight Legged Freaks) (2002)
Óriáspókok - Jeges rémület (Ice Spiders) (2007)
A pók markában (In the Spider's Web) (2007)
Gyilkos pókok (Camel Spiders) (2011)
Póktámadás (Arachnoquake) (2012)
Snake (2024)
Arachnophobia (2024)





Gyilkos hangya filmek

Hangyainvázió (The Naked Jungle) (1954)
Ők (Them) (1954)
Negyedik fázis ("Phase IV") (1974)
Hangyabirodalom (Empire of the Ants) (1977)
Ants! (1977)
Üvegcsapda (Glass Trap) (2005)
Gyilkos hangyák (The Hive ) (2008)


 

Gyilkos méhek, darazsak filmekben

Szörnyek a Zöld Pokolból (Monster from Green Hell) (1957)
Gyilkos méhék (Killer Bees) (1974)
The Savage Bees (1976)
The Bees (1978)
Rajzás (The Swarm) (1978)
Gyilkos fullánk (Killer Bees!) (2002)
Satsujinbachi - kirâ bî (2005)
A rajzás éjszakája (Black Swarm) (2007)
Die Bienen - Tödliche Bedrohung (2008)
Dragon Wasps (2012)



 

Egyéb gyilkos rovarok filmekben

A fekete skorpió (The Black Scorpion) (1957)
A halálos sáska (The Deadly Mantis) (1957)
Bug (1975)
Skeeter (1993)
A város kissé bogaras (Bug Buster) (1998)
Testfalók - A gyilkos rovarok támadása (Infested) (2002)
Gyilkos sáskák - A nyolcadik csapás (Locusts: The 8th Plague) (2005)
Rovarölők - Gyilkos mutánsok (Insecticidal) (2005)


 

Egyéb gyilkos állatfilmek, állatos horror filmek


Békák (Frogs) (1972) (békák)
A rettegés tava (Snakehead Terror) (2004)
Kígyófej (Frankenfish) (2004)
Sand Serpents (2009)




Egyéb, a fantasztikumba hajló gyilkos állatfilmek

Kardfog (Sabretooth) (2002)
Szörnyek szigete (Komodo vs. Cobra) (2005)
Kraken - A mélység csápjai (Kraken: Tentacles of the Deep) (2006)
Gyilkos cápa vs. óriáspolip (Mega Shark vs. Giant Octopus) (2009)
Megacápa az óriáskrokodil ellen (Mega Shark vs Crocosaurus) (2010)
Megapiton kontra óriásaligátor (Mega Python vs. Gatoroid) (2011)



Kapcsolódó cikk: A Robinson család kalandjai a vadonban filmek
                         

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!





A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.