Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Akadémia vígjátékok

Akadémia vígjátékok
Akadémia vígjátékok
   Az akadémia vígjátékok nem mások, mint a különböző hivatások iskoláinak mozifilmes vígjátékokban való megjelenítése. Az akadémia vígjátékok 80-as években, a Rendőrakadémia filmekkel váltak népszerűvé, amelyet aztán számos hasonszőrű film követett.


Rendőrakadémia filmek  Az első Rendőrakadémia filmet 1984-ben készítették, és világszerte sikeres volt. Ebben a filmben, az adott városban kevés a rendőr, ezért a polgármester kezdeményezésére, az alkalmassági követelmények figyelembe vétele nélkül soroznak be újoncokat. Így mindenféle szerzet kerül a rendőrség kötelékébe, nem kis galibát okozva. A Rendőrakadémia a hatodik legnagyobb bevételt hozó film volt az USA-ban abban az évben, és külföldön is nyereséges, a kritikák ellenben vegyesek lettek.
  Egy évvel később elkészült a Rendőrakadémia 2., amelyben az újoncok már élesben kerülnek bevetésre. Ez a film is jó bevételeket hozott, de negatív kritikát kapott. Mindenesetre a közönségnek tetszettek a filmek, ezért a harmadik film is elkészült, amely két rendőrakadémia versengéséről szólt. 1987-ben már a negyedik rész következett, amelyben utoljára szerepelt az első rész egyik főszereplője, Steve Guttenberg, és utoljára forgattak Torontóban. Ez a film kapta az addigi legnegatívabb kritikákat.


A Rendőrakadémia 4. szereplői 1987
A Rendőrakadémia 4. szereplői 1987


  Az ötödik részben Miami-ba tevődik át a helyszín. A bevételek tovább csökkentek, a gyenge kritikáról nem is szólva. A Rendőrakadémia 6. forgatása 1989-ben zajlott, Los Angelesben. Ez a film hozta a leggyengébb bevételeket, valamivel több, mint 11 millió dollárt (összehasonlításul: az első film 146 millió dollár bevételt termelt), így a sorozat egyelőre véget ért. 1993 őszén – számos új szereplővel – leforgatták a 7. részt is, amely Moszkvában játszódik. A forgatást politikai események is akadályozták, de sikerült befejezni, így 1994-ben a mozikba került. A maga 126 ezer dolláros bevételével totális bukás volt, így Rendőrakadémia film azóta sem készült.
 Akadémia vígjátékok a 80-as, 90-es években  Az FBI akadémia egy remek fizikai képességekkel rendelkező és egy okos nő társulására épül. A Nico Mastorakis rendezésében készült Nindzsa akadémia, a nindzsafilmeket parodizálja ki. Ezek az 1988-as filmek többnyire videón terjedtek akkoriban, így különösebb visszhangjuk sem volt.
Az Autósakadémia egy televíziós film, amely a vezetői engedély megszerzésére törekvő fiatalokról szól. A Síakadémia című filmben a züllött helyi társaság kénytelen a síelési versenyzésbe folyni, hogy megmentsék a munkahelyeket. 1990-ben forgatták amerikai és kanadai helyszíneken, s a következő évben adták ki. Négy évvel később elkészült a folytatás is Síakadémia 2. címmel.
  Az 1990-es Tengeralattjáró akadémia egy elmaradott tengeralattjáró, szedett-vedett legénységének útját mutatja be. Az 1996-os Tengerparti akadémia egy kicsit kilóg a sorból, mert az akadémia tulajdonjogáról szól a történet. A Snowboard akadémia egy síparadicsomban játszódik, és az egyik főszereplője az Ernest –ként is ismert Jim Varney, és Brigitte Nielsen is játszik benne. A film körül különböző finanszírozási gondok merültek fel, de végül elkészült, ellenben a film alapján tervezett videojáték nem került megvalósításra.
Akadémia vígjátékok a 2000-es évektőlJelenet a Szörföljetek lúzerek! c. 2006-os filmből
Jelenet a Szörföljetek lúzerek! c. 2006-os filmből

  Szörföljetek lúzerek! című 2006-os filmben egy csapat szerencsétlen emberke szörfözni tanul, mert szörfbajnokságot akarnak rendezni. A Katonai akadémia egy német film, amelyben a fiatal Sebastian felmentési kérelme – barátja miatt – nem érkezik meg, így kénytelen bevonulni.
   A 2014-ben bemutatott Vámpírakadémia egy eldugott vámpíriskolában játszódik. Rose és Lissa többi vámpír elleni harcát mutatja be, miközben megismerhetjük a morákat (halandó), dampyrokat (félig ember, félig vámpír), és a strigákat (halhatatlanok). Ez egy fantasy-horror szatíra, amelyet 2013-ban forgattak. A Vámpírakadémia pénzügyileg megbukott, s a kritika sem kímélte.
Akadémia vígjátékok listája


Rendőrakadémia (Police Academy) amerikai   1984
Rendőrakadémia 2. – Az első bevetés (Police Academy 2: Their First Assignment) amerikai   1985
Stewardess School  amerikai   1986
Rendőrakadémia 3. – Újra kiképzésen (Police Academy 3: Back in Training) amerikai   1986
Ketten a hadsereg ellen (Combat Academy) amerikai   1986
Rendőrakadémia 4. – Zseniális amatőrök az utcán (Police Academy 4: Citizens on Patrol) amerikai   1987
Rendőrakadémia 5. – Irány Miami Beach! (Police Academy 5: Assignment: Miami Beach) amerikai   1988
FBI Akadémia (Feds) amerikai   1988  
Nindzsa akadémia (Ninja Academy) amerikai   1988
Autósakadémia (Crash Course) amerikai   1988
Rendőrakadémia 6. – Az ostromlott város (Police Academy 6: City Under Siege) amerikai   1989
Síakadémia (Ski School) kanadai-amerikai   1990
Tengeralattjáró akadémia (Going Under) amerikai   1990
Rendőrakadémia 7. – Moszkvai küldetés (Police Academy: Mission to Moscow) amerikai   1994
Síakadémia 2. (Ski School 2.)   amerikai   1994
Tengerparti akadémia (South Beach Academy) amerikai   1996
Snowboard akadémia - Hóból is megárt a sok (Snowboard Academy) amerikai   1996
Szörföljetek lúzerek! (Surf School) amerikai   2006
Katonai akadémia (Kein Bund fürs Leben) német   2007
Sztriptíz akadémia (Stripper Academy) amerikai   2007
Vámpírakadémia (Vampire Academy) amerikai   2014


Ajánlott cikkek: Sci-fi vígjátékok

                         Hongkongi akció-vígjátékok

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.