Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

A Robinson család kalandjai a vadonban filmek

A Robinson család kalandjai a vadonban

A Robinson család kalandjai a vadonban filmek



  

A Robinson család kalandjai a vadonban filmek a 70-es évek legjobb erdei kalandfilmjei közé tartoznak. A Robinson család kalandjai a vadonban című kalandfilmet gyermekkoromban láttam az osztrák tv –n, majd később a folytatásait is. Ezeket az Észak-Amerika –i vadonban játszódó történeteket sajnos nem mutatták magyar adón, így németül kellett rögzítenem őket később. A Robinson családról 3 film készült 1975 és 1979 között. Az első volt és a legsikeresebb a családi kalandfilmek között.

 
 



A Robinson család kalandjai a vadonban 1975


  A „The Adventures of the Wilderness Family” volt az első a sorban és szerintem mindmáig a legizgalmasabb a három kalandfilm közül. A családfő, Skip Robinson építőmunkásként dolgozik Los Angelesben, ahol élnek. Egy szép napon úgy döntenek, otthagyják az egészségtelen nagyvárosi életet, és a Sziklás-hegység vadonjába költöznek. A feleségével, és gyermekeikkel, Tobyval és Jenniferrel a hegyek között, egy gyönyörű tó mellett telepednek le.
 A vadregényes és káprázatos környezetben építik fel új otthonukat, hasonlóan a Kicsi ház a prérin szereplőihez. Miközben sok apró öröm éri őket, egy mosómedvéjük is lesz, és két medvebocsra lelnek - amelyek anyját elpusztította egy földcsuszamlás -  többször életveszélybe kerülnek. 
Egy alkalommal a kölykeit féltő puma támad a gyermekekre, máskor farkasok támadják meg a kislányt. Megismerik a szakállas Boomert, aki a hegyekben él és szoros barátságot kötnek vele. Figyelmezteti őket, hogy legyenek óvatosak a környéken élő Sámson nevezetű grizzly medvével. Utóbbi miatt később komoly életveszélybe kerülnek.


A Robinson csalad kalandjai a vadonban 1975



A Robinson család kalandjai a vadonban kétségkívül a legjobb kalandfilmek egyike. Nagyon izgalmasra sikeredett, de egyben megcsodálhatjuk a természetet és átélhetjük a Robinson család történetét. 
 



A Robinson család újabb kalandjai a vadonban 1978 (1977)


 A „The Further Adventures of the Wilderness Family” filmben Jenny szerepét Heather Rattray vette át. Ennek a filmnek a középpontjában a tél áll, amikor Pat, a gyermekek anyja tüdőgyulladást kap. Skip kénytelen elindulni segítséget hozni, de közben farkasok támadják meg a házat. Közülük is a legveszélyesebb egy fekete ordas. 
A Robinson család újabb kalandjai a vadonban félelmetes egy film (legalábbis az volt gyermekként), bár nem annyira jó, mint az első rész. A valóságban is előfordulnak hasonlók, például Mariszajev: Az utolsó farkas című történetgyűjteményben is a falvakba merészkednek az éhes farkasok.
 



A Robinson család kalandjai a vadonban filmek - Mountain Family Robinson 1979



 Ezt annak idején „A Robinson család még újabb kalandjai a vadonban” címmel fordították le a műsorújságban. A három film közül ez a legbarátságosabb, ami nem jelenti, hogy nincsen benne izgalom, de az előző kettőt kisgyermekeknek nem ajánlanám.
Csodálatos tavasz beköszöntét követően problémák merülnek fel a terület jogát illetően, ahol a család lakik, ráadásul Pat megtudja, hogy anyja beteg, ezért Los Angelesbe utazik. Ez a rész akár a túrázós kalandfilmek közé is beillene, mert vannak benne rázós jelenetek, de alapvetően egy szép környezetben zajló, szimpatikus családi film.


A Robinson csalad kalandjai a vadonban filmek - 3. resz




A főszereplők, és egyéb, hasonló filmjeik



 A női főszereplő Susan Damante-Shaw volt, a férfi főszereplő Robert Logan. Az első részben Hollye Holmes játszotta a kislányt, a továbbiakban pedig Heather Rattray a felcseperedő kamaszlányt. A fiú Ham Larsen, Boomer pedig George Buck Flower.
 1976-ban a Keresztül a nagy vízválasztón (Across the Great Divide) című 1876-ban játszódó, vadnyugati kalandfilmben Robert Logan, George Buck Flower és Heather Rattray is főszereplő volt. Az 1978-as, A tenger vándorai (The Sea Gypsies) kalandfilmben Robert Logan és Heather Rattray is főszerepet játszott. A tenger vándorait, amely hangulatában hasonló a Robinson család kalandjai filmekhez, többször is bemutatták az egyik magyar kereskedelmi adón.



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!





A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.