Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Jeannie a háziszellem sorozat, színészek, évadok, zene

Jeannie a háziszellem sorozat

Jeannie a háziszellem sorozat, színészek, évadok, zene





      Jeannie a háziszellem sorozat (I dream of Jeannie) Varázslatos Jeannie-ként már az osztrák tévén látható volt, például a 80-as években. Évtizedeket kellett várni, míg az ezredforduló táján Jeannie a háziszellem sorozat megjelent a Viasat 3 műsorán. Jeannie jókora népszerűséget szerzett ez idő alatt hazánkban is. Ez a kedves kis szórakoztató sorozat magával ragadta a legkülönbözőbb korú, nemű, rangú embereket akkor és azóta is.







Jeannie a háziszellem története


     Anthony Nelson, az amerikai űrhajós egy lakatlan szigetre kerül, ahol talál egy palackot, amelyben egy Jeannie nevű dzsinn lány van immár 2000 éve. Miután Nelson kapitány kiengedi a palackjából, Jeannie -nek teljesítenie kell a parancsait. Tony floridai házába költözik, ahol a fiatal űrhajós titokban tartja. Később legjobb barátja és űrhajós kollégája, Roger is tudomást szerez Jeannie a háziszellem ottlétéről. Dr. Alfred Bellows-nak, a Nasa ezredesének és pszichiáterének azonban nem árulják el, ami számos mulatságos jelenethez vezet.

Jeannie sorozat szereplők


A sorozatban számos alkalommal felbukkan Amanda Bellows, Alfred Bellows felesége, Peterson tábornok és néha Jeannie lánytestvére, aki vele ellentétben szeret gonoszkodni. Jeannie jó háziszellemként, eleinte legtöbb idejét a palackban töltötte, de később Tony megengedi neki, hogy több időt töltsön kívül, emberi nagyságban. Jeannie húga többször is azon ügyködik, hogy Tony Nelson az ő mestere legyen. A későbbi évadokban, amikor ő már Nelson őrnagy, eljutunk odáig, hogy Jeannie -t mint menyasszonyát mutatja be.


Jeannie a háziszellem palackja
Jeannie a háziszellem palackjában



Jeannie a háziszellem sorozat, színészek, évadok, zene,


     A Jeannie a háziszellem sorozat forgatása 1966-ban kezdődött el Kaliforniában és 1970-ben fejezték be, ez idő alatt 139 epizód készült el. A sorozatot a The Brass Bottle című 1964-es film ihlette, amelyben szintén szerepelt a Jeannie főszereplője, Barbara Eden. Az első évad még fekete-fehérben került képernyőre, mert az NBC nem állta az extra költségeket, arra számítván, a sorozat úgysem él meg egy újabb évadot. 
Sidney Sheldon, a sorozat producere először felajánlotta a színes filmhez szükséges összeget, de egy tanácsra visszavonta. Jeannie a háziszellem fokozatosan vált egyre sikeresebbé, népszerűségének csúcsát a 4. évadban érte el.
      A sorozat akkor kezdődött el Amerikában, amikor a Jerry Lewis vígjátékok népszerűsége csökkenni kezdett, és az űrkutatás rohamos fejlődésnek indult, a Holdra való eljutás célkitűzésével. Sidney Sheldont egyébként a történet írásáért Emmy díjra, Barbara Edent pedig 1967-ben és 1970-ben a legjobb tv csillagként ill. tv szereplőként Golden Globe díjra jelölték.
     Shidney Sheldon egy másik sorozattal való hasonlóság miatt nem akart szőke főszereplőt, de végül sok sikertelen meghallgatás után Barbara Eden -ben találta meg az ideális főszereplőt. Barbara Eden az első évad forgatásakor terhes volt, ezért fátyollal takarták.

     Larry Hagman - akit legtöbben a Dallas filmsorozatokból ismernek - több, kevésbé ismert szereplés után lett a Jeannie a háziszellem férfi főszereplője.
Az első évad jazz-es zenéje Richard Wess nevéhez fűződik. A második évad nyitó zenéjét már Hogo Montenegro szerezte.



Jeannie a háziszellem jelenetek
Jeannie a háziszellem jelenetek


Jeannie a háziszellem filmek


    A Jeannie a háziszellem sorozat után két film folytatása készült, amelyekben Larry Hagman már nem vállalta a szereplést. Az 1985-ös I Dream of Jeannie... Fifteen Years Later című filmben Wayne Rogers játszotta Nelson őrnagy szerepét. Az 1991-es I Still Dream of Jeannie (Pajkos szellem kalandjai) filmben már nem jelenik meg Tony Nelson.
 


Jeannie a háziszellem sorozatból




Ezt is ajánlom: A farm, ahol élünk sorozat
                                               

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

4 megjegyzés:

  1. sziasztok honnan lehet letölteni az összes részét magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezengem is erdekelne.esetlegmegkaptada valaszt azita?kozel 2 ev

      Törlés
    2. honnan lehet letölteni valakink csak megvan?

      Törlés
  2. Szerintem, egy nagyon jó sorozat,sok humorral:D

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.