Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Jeannie a háziszellem sorozat

Jeannie a háziszellem sorozat
Jeannie a háziszellem sorozat
      Jeannie a háziszellem (I dream of Jeannie) Varázslatos Jeannie-ként már az osztrák tévén látható volt, például a nyolcvanas években. Évtizedeket kellett várni, míg az ezredforduló táján Jeannie a háziszellem megjelent a Viasat 3 műsorán. Jeannie jókora népszerűséget szerzett ez idő alatt hazánkban is. Ez a kedves kis szórakoztató sorozat magával ragadta a legkülönbözőbb korú, nemű, rangú embereket akkor és azóta is.Jeannie a háziszellem története


     Anthony Nelson, az amerikai űrhajós egy lakatlan szigetre kerül, ahol talál egy palackot, amelyben egy Jeannie nevű dzsinn lány van immár 2000 éve. Miután Nelson kapitány kiengedi a palackjából, Jeannie-nek teljesítenie kell a parancsait. Tony floridai házába költözik, ahol a fiatal űrhajós titokban tartja. Később legjobb barátja és űrhajós kollégája, Roger is tudomást szerez Jeannie a háziszellem ottlétéről. Dr. Alfred Bellows-nak, a Nasa ezredesének és pszichiáterének azonban nem árulják el, ami számos mulatságos jelenethez vezet.A sorozatban számos alkalommal felbukkan Amanda Bellows, Alfred Bellows felesége, Peterson tábornok és néha Jeannie lánytestvére, aki vele ellentétben szeret gonoszkodni. Jeannie jó háziszellemként, eleinte legtöbb idejét a palackban töltötte, de később Tony megengedi neki, hogy több időt töltsön kívül, emberi nagyságban. Jeannie húga többször is azon ügyködik, hogy Tony Nelson az ő mestere legyen. A későbbi évadokban, amikor ő már Nelson őrnagy eljutunk odáig, hogy Jeannie-t mint menyasszonyát mutatja be.


Jeannie a háziszellem palackja
Jeannie a háziszellem palackjábanJeannie a háziszellem sorozat, színészek, zene     A Jeannie a háziszellem sorozatot 1966-ban kezdték el forgatni Kaliforniában és 1970-ben fejezték be, ez idő alatt 139 epizód készült el. A sorozatot a The Brass Bottle című 1964-es film ihlette, amelyben szintén szerepelt a Jeannie főszereplője, Barbara Eden. Az első évad még fekete-fehérben került képernyőre, mert az NBC nem állta az extra költségeket, arra számítván, a sorozat úgysem él meg egy újabb évadot. Sidney Sheldon, a sorozat producere először felajánlotta a színes filmhez szükséges összeget, de egy tanácsra visszavonta. Jeannie a háziszellem fokozatosan vált egyre sikeresebbé, népszerűségének csúcsát a 4. évadban érte el.
     Sidney Sheldont egyébként a történet írásáért Emmy díjra, Barbara Edent pedig 1967-ben és 1970-ben a legjobb tv csillagként ill. tv szereplőként Golden Globe díjra jelölték.
     Shidney Sheldon egy másik sorozattal való hasonlóság miatt nem akart szőke főszereplőt, de végül sok sikertelen meghallgatás után Barbara Eden-ben találta meg az ideális főszereplőt. Barbara Eden az első évad forgatásakor terhes volt, ezért fátyollal takarták.
     Larry Hagman több, kevésbé ismert szereplés után lett a Jeannie a háziszellem férfi főszereplője.
Az első évad jazz-es zenéje Richard Wess nevéhez fűződik. A második évad nyitó zenéjét már Hogo Montenegro szerezte.Jeannie a háziszellem jelenetek
Jeannie a háziszellem jelenetek


Jeannie a háziszellem filmek    A Jeannie a háziszellem sorozatnak két film folytatása készült, amelyekben Larry Hagman már nem vállalta a szereplést. Az 1985-ös I Dream of Jeannie... Fifteen Years Later című filmben Wayne Rogers játszotta Nelson őrnagy szerepét. Az 1991-es I Still Dream of Jeannie (Pajkos szellem kalandjai) filmben már nem jelenik meg Tony Nelson.

Jeannie a háziszellemEzeket a sorozatokat is ajánlom: A farm, ahol élünk
                                                    Régi Dallas új Dallas

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!
A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

4 megjegyzés:

 1. sziasztok honnan lehet letölteni az összes részét magyarul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezengem is erdekelne.esetlegmegkaptada valaszt azita?kozel 2 ev

   Törlés
  2. honnan lehet letölteni valakink csak megvan?

   Törlés
 2. Szerintem, egy nagyon jó sorozat,sok humorral:D

  VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.