Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Baywatch sorozat

Baywatch sorozat
 Baywatch sorozat
     A Baywatch sorozatot (A malibui vízimentők) a kilencvenes évek legelején láttam először az osztrák tv-n. Ez a filmsorozat hamar megfogott. Hasselhoff-ot addig főként a Knight Riderből ismertem és ez már a második sorozata volt, amely világszerte sikert aratott.

Baywatch sorozat – Évadok és szereplők     Az első Baywatch sorozat volt a legkidolgozottabb, igazi élményt adott minden rész. A második évad – bár már nem érte el az első magas színvonalát, még mindig ütős volt. Az utána következő néhány sorozat csipetnyit már kevésbé volt megregadó, de még mindig jobb, mint a későbbiek.     A Baywatch évadok minősége az idő előrehaladtával csökkent. Az első évad még legalább 45 perces  vagy egy kicsit hosszabb részekből állt, később már csak 41-42 percesek lettek, úgy hogy általában két klip is volt egy-egy epizódban. Míg az első évadoknál erőteljes és felejthetetlen karakterek voltak, később egyre inkább úgy tűnt, hogy a külső veszi át a szerepet. Formás külsejű fiúk és lányok következtek, akik sokkal kevesebb hatást gyakoroltak a lélekre, annál inkább a szemre. A mélypont talán a hatodik-hetedik évad táján lehetett, amikor is a Baywatch sorozat egyre „lightosabb” lett. Valószínűleg közrejátszhatott ebben az is, hogy Hasselhoff elkezdte forgatni párhuzamosan a Baywatch – Malibui éjszakák című sorozatát.

    A nyolcadik Baywatch sorozat aztán ismét a régi szép időkre hasonlított. Minden eddiginél több főszereplőt mozgattak és néhány igazán izgalmas rész készült. Visszatért Craig és egyszer Gardner is újra beköszönt, minden együtt volt.
      A kilencedik évadban Craig már csak háromszor bukkant fel és Hoobie is. 


 

Baywatch sorozat helyszín
Baywatch sorozat - Helyszín


     A Baywatch Hawaii esetében nem örültem, hogy elhagytuk Kaliforniát, de a helyszín látványvilága lenyűgözött. Itt már Mitch Buchannon fokozatosan a háttérbe vonult és átengedte a terepet a fiatalabbaknak. Ez már a Baywatch sorozat felújítási kísérlete volt és bár szerintem nem sikerült rosszul, a Baywatch Hawaii csak két évadot élt meg.
     Az egyetlen szereplő, aki valódi életmentő volt, Michael Newman mindig amolyan háttérszereplőként tűnt fel eleinte. Majd többször is az előtérbe került és „Nyumi” úgy a hetedik sorozat felé egyre több szöveges szerepet is kapott, majd abban az évadban már az egyik főszereplőként láthattuk. Nem is okozott csalódást, én legalábbis nagyon bírtam.
     Kifejezetten bosszantóak voltak azok az átváltások, amikor egy-egy szereplő csak úgy eltűnt a Baywatch sorozatból és egy szóval sem utaltak rá, mi lett velük, vagy később valami teljesen logikátlan okkal megemlítették. Az pedig még bosszantóbb volt, amikor más játszotta az illető szerepét. Ahogy egyes évadokban létrejöttek a férfi-nő kapcsolatok – bár a kapcsolatok nem mindig logikusak – néha kész vicc volt.
   Azok a fenséges, narancssárga naplementék ellenben lenyűgözőek voltak. Rájöttem, hogy az egyik legnagyobb vonzerő ebben a sorozatban – legalábbis számomra - a napfényes tengerpart, a világosság, a kék tenger, a sárgás-fehéres parti homok, a zöld sétányok.

 


Baywatch sorozat naplemente
Baywatch sorozat naplemente


     A Baywatch – A hawaii esküvő filmben aztán jó néhány régi szereplő összejött és ez nagyon feldobott. Felemelő volt így együtt látni őket, egyben szép búcsú a Baywatch sorozattól. 

Kapcsolódó cikk: Knight Rider sorozat


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet! 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.