Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Baywatch sorozat évadok, szereplők, helyszínek, zene

Baywatch sorozat

Baywatch sorozat évadok, szereplők, helyszín, zene



Baywatch sorozat


     A Baywatch sorozat minden idők egyik legnézettebb televíziós sorozata, amely 11 évadon át futott. A Baywatch magyarul is a 90-es évek legkedveltebb filmsorozatai egyike volt. A malibui vízimentők első évadát a kilencvenes évek legelején láttam először az osztrák tévé esti műsorsávjában. Ez a filmsorozat hamar megfogott. 
Eléggé drámai volt, amely egyszerre szórakoztató és izgalmas. Nem csak a vízi mentés állt a középpontban. Hasselhoff-ot addig főként a Knight Rider 4 szezonon át futó akciószériájából ismertem, és ez már a második sorozata volt, amely világszerte sikert aratott.








Baywatch zene

 

A sorozat évadaiban számtalan zene és dal lejátszásra került máshonnan is. A Baywatch sorozat zene eredeti témája Peter Cetera előadásában a Save me volt. A legelső évad záró témájának instrumentális score -ja nekem nagyon tetszett. Később más zenék (dalok) váltották ezt fel.

 




Hasselhoff szerzeményei is többször felhangzottak, és számos ismert előadó, például az Enigma is hallható volt a sorozatban. De szereplőként is jelen volt például Jayne Collins 1995-ben, tőle a No Turning Back című dalt lehetett hallani.

 


 

 

Hol játszódik a Baywatch? Helyszínek

 

A malibui vízimentők -et több Los Angeles -i parti helyszínen forgatták. Túlnyomó részben a Santa Monica öbölhöz tartozó Will Rogers városi strandon filmeztek. De a Long Beach is többször helyszín volt, valamint Malibu, és Los Angeles egyes városrészei, ezen kívül némelyik epizód távolabbi helyszíneken zajlott. A későbbi utód sorozat pedig Honoluluban, és Hawaii szigetek helyszínein.

 



Baywatch sorozat évadok


     Az első Baywatch sorozat volt a legkidolgozottabb, igazi élményt adott minden rész. A második évad – bár már nem érte el az első magas színvonalát, még mindig ütős volt. Az utána következő néhány sorozat csipetnyit már kevésbé volt megragadó, de még mindig jobb, mint a későbbiek.


Baywatch évadok


     A Baywatch évadok minősége az idő előrehaladtával csökkent. Az első évad még legalább 45 perces  vagy egy kicsit hosszabb részekből állt, később már csak 41-42 percesek lettek, úgy hogy általában két klip is volt egy-egy epizódban. Míg az első évadoknál erőteljes és felejthetetlen karakterek voltak, később egyre inkább úgy tűnt, hogy a külső veszi át a szerepet. 
Formás külsejű fiúk és lányok következtek, akik sokkal kevesebb hatást gyakoroltak a lélekre, annál inkább a szemre. A mélypont talán a hatodik-hetedik évad táján lehetett, amikor is a Baywatch sorozat egyre „lightosabb” lett. Valószínűleg közrejátszhatott ebben az is, hogy Hasselhoff elkezdte forgatni párhuzamosan a Baywatch – Malibui éjszakák című sorozatát.
    A nyolcadik Baywatch sorozat aztán ismét a régi szép időkre hasonlított. Minden eddiginél több főszereplőt mozgattak és néhány igazán izgalmas rész készült. Visszatért Craig és egyszer Gardner is újra beköszönt, minden együtt volt. A kilencedik évadban Craig már csak háromszor bukkant fel és Hoobie is.
Annyiban a Farm, ahol élünk családi sorozatra is emlékeztetett a vízimentős sztori, hogy itt is váltakoztak a drámaibb és vidámabb, valamint a tanulságos részek.


 

Baywatch sorozat helyszín
Baywatch sorozat - Helyszín


Baywatch Hawaii sorozat


     A Baywatch Hawaii esetében nem örültem, hogy elhagytuk Kaliforniát, de a helyszín látványvilága lenyűgözött. Itt már Mitch Buchannon fokozatosan a háttérbe vonult és átengedte a terepet a fiatalabbaknak. Ez már a Baywatch sorozat felújítási kísérlete volt és bár szerintem nem sikerült rosszul, a Baywatch Hawaii csak két évadot élt meg.



Baywatch szereplői – sorozat szereplők és karakterek


     Az egyetlen szereplő, aki valódi életmentő volt, Michael Newman mindig amolyan háttérszereplőként tűnt fel eleinte. Majd többször is az előtérbe került és „Nyumi” úgy a hetedik sorozat felé egyre több szöveges szerepet is kapott, majd abban az évadban már az egyik főszereplőként láthattuk. Nem is okozott csalódást, én legalábbis nagyon bírtam.
     Kifejezetten bosszantóak voltak azok az átváltások, amikor egy-egy szereplő csak úgy eltűnt a Baywatch sorozatból és egy szóval sem utaltak rá, mi lett velük, vagy később valami teljesen logikátlan okkal megemlítették. Az pedig még bosszantóbb volt, amikor más játszotta az illető szerepét. Az pedig ahogyan egyes évadokban létrejöttek a férfi-nő kapcsolatok – bár a kapcsolatok nem mindig logikusak – néha kész vicc volt.
   Az első évadból Jill - akit Shawn Weatherly alakított - sokkal nagyobb hatással volt rám, mint a Shauni -t játszó, Playboy modell Erika Eleniak. Craig és Eddie (Parker Stevenson, Billy Warlock) erős karakterének hiánya a későbbi évadokban meglátszott. Hobie (Brandon Call, Jeremy Jackson) szerepe végig fontos volt a gyermekek, majd az ifjúság képviselete miatt.
   C.J. - azaz Pamela Anderson - filmbeli szerepe megfelelő volt, ezen kívül túl sokat foglalkoztak vele. Majd érkeztek a többiek, Nicole Eggert, David Charvet, Alexandra Paul, Gina Lee Nolin, David Chokachi, Carmen Electra, és így tovább. Amikor J.D. Darius és Yasmine Bleeth - azaz Michael Bergin és Yasmine Bleeth - karaktere szinte összejött, az egész szimpatikus volt, de később elrontották. 



A Hawaii esküvő


   Azok a fenséges, narancssárga naplementék az epizódokban lenyűgözőek voltak. Rájöttem, hogy az egyik legnagyobb vonzerő ebben a sorozatban – legalábbis számomra - a napfényes tengerpart, a világosság, a kék tenger, a sárgás-fehéres parti homok, a zöld sétányok.

 


Baywatch sorozat naplemente
Baywatch sorozat naplemente


     A Baywatch – A hawaii esküvő filmben aztán jó néhány régi szereplő összejött és ez nagyon feldobott. Felemelő volt így együtt látni őket, egyben szép búcsú a Baywatch sorozattól. 2003 -ban jelent meg, és a televízió számára készült. Később a sorozat a filmparódiák történetébe is bekerült, mivel a 2017 -es Baywatch című mozi ennek a paródiája.




Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet! 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.