Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Keresel egy filmet? Itt megtalálod. Filmkereső

Keresel egy filmet? Itt megtalálod. Filmkereső
=


Keresel egy filmet, de nem tudod a címét? Netán a többi adatot sem tudod, csak néhány dologra emlékszel? Hogy keressem meg egy film címét? Akkor most mutatok neked pár módszert, hogy könnyebben rábukkanj. Régebben én is rádöbbentem, hogy keresek egy filmet, de nem tudom a címét, így kénytelen voltam utánanézni a lehetőségeknek. A Régi Új Filmek Blogjában is rengeteg olyan filmet mutattam be, amelyekről más oldalakon alig, vagy szinte semmi sem található.
Filmkereső kulcsszavakkal, vagy tartalom alapján


Először megmutatom, hogyan keress, aztán az oldalakat, ahol érdemes körülnézned, végül a fórumokat. Ha sehol sem találod, lépj be a Régi Új Filmek csoportba a Facebookon. Ez sem garancia, de minél többen vagyunk, annál több az esély, hogy megtalálod.Keresek egy filmet. Nem tudom a címét, sem a szereplőket

 

A filmkeresés leírás alapján, vagy tartalom szerint működik jól, de előfordul, hogy csak nagyon csekély információ áll rendelkezésre. Haladjunk sorrendben. Ha keresel egy filmet, először ezeket tudatosítsad. Emlékezz, vagy járj utána, ezek közül valamelyik fellelhető -e:

Cím
Legalább az egyik színész vagy színésznő neve
A rendező neve
A forgatókönyvíró neve
A zeneszerző neve
A filmet kiadó cég neve
Az év (vagy évtized) amikor film megjelent
Cselekmény, történetAlapból elsőként javasolt a jó öreg Google, de van, amikor az sem vezet eredményre. Főleg, ha a filmkereső kulcsszavak, azaz azok a szavak, amelyekkel rákeresel, nem elég konkrétak ahhoz, hogy jó találatot hozzanak.
Filmkereső tartalom alapján, vagy a film műfaja szerint


Amennyiben a filmcím kereső nem segít, de a történetre, vagy a film típusára emlékszel jó támpontot adhat az ezen az oldalon található filmes listák, ahol a rövid ismertetők segíthetnek:
Bunyós filmek, verekedős filmek


Űrhajós filmek, űrutazós filmek


Hongkongban készült akció-vígjátékok


Delfines filmek


Dzsungelben játszódó filmek


Űrháborús filmek


Rendőrakadémia filmekhez hasonló vígjátékok


Harci repülőgépes filmek


Túlvilágon játszódó, szellemvilági, halál utáni életről szóló

Hegymászós filmek

Kerékpáros filmek

A többit megtalálod, ha a fenti menüben a filmek almenüire kattintasz.Filmkeresés a leírás alapján, vagy a történet szerint


A film keresése tartalom alapján sikeres lehet, de ha nem megy a különböző adatok felidézése, vagy csak a történetre emlékszel, nézz körül ezen az oldalon:

Whatismymovie

Írd be a címét, vagy a szereplőket, rendezőt, műfajt, vagy ha egyiket sem tudod, akkor a helyszínt, történetet, ami eszedbe jut róla! Bár angol nyelvű oldal, ha a film magyar, vagy van magyar kiadása és történet leírása valahol, magyarul is eredményes lehet.
Ún. "mély tartalom" technológiát is használnak, ami azt jelenti, hogy a hagyományos keresőmotorok által nem indexelt, multimédiás tartalmak között is keres.


Nemzetközileg az egyik legnagyobb adatbázissal rendelkező film kereső oldal az IMDB.

IMDB kereső    Itt a részletes és speciális keresésekhez, valamint a címek és nevek általi keresésekhez vezetnek linkek.Filmkereső kulcsszavakkal


IMDb's keywords database, azaz azon kulcsszavak között, amelyek a filmhez kapcsolhatók.
IMDB kulcsszavas kereső

Van, amikor így eredményesebb: Másold be az alábbi url -t a böngésződ címsorába, és értelemszerűen írd be a végére az általad keresett kulcsszavat az utolsó szó helyére! De egyszerűbb, ha itt rákattintasz, majd visszatörlöd a " keywords+ " -ig, s odaírod a kulcsszavad, ékezet nélkül.

https://www.google.com/search?q=site:imdb.com+plot+keywords+aszoamitkeresek


Számos magyar filmes adatbázis van, mint például a Port.hu, a Filmkatalógus, vagy a Mafab. De érdemes belenézned a videomegosztókba is, mint a Youtube, az Indavideo, a Videa, vagy a Vimeo. Filmkereső kulcsszavakkal akkor tudsz pontosabb találatokat elérni, ha több kifejezésre, vagy egymást kiegészítő kifejezésre keresel, amelyeket az általad keresett filmmel társítanak.

Ugyanakkor a film keresés téma szerint működőbb, azaz tematikus oldalakon, adatbázisokon, fórumokon, csoportokban. Ugyanígy a sorozat kereső tartalom alapján is működik.

Nem találsz egy filmet? Kérdezz másokat!

Filmkeresés fórumokban, csoportokban


Filmkereső fórumok listája:Filmkatalógus fórumán:
Filmkatalógus – Filmet keresek
 

Az Index fórumán:
Index – Keresek egy filmet


A Snitt oldalán:
Snitt – Melyik az a film


A Kritikustömeg oldalán:
Kritikustömeg – Filmet keresek 


Egyéb filmkereső lehetőségek:Gyakorikérdések oldalán:
Gyakorikérdések – Film keresés


El ne feledkezz a mi csoportunkról:

Régi Új Filmek Facebook Csoport

Még egy fontos dolog. Ha nem találsz egy filmet, ne itt a tedd fel a kérdésed! Ez a cikk csak arra szolgál, hogy segítséget nyújtson a keresésben. Ha a fórumokban sem tudják, kérdezz az említett csoportban!Kapcsolódó oldalak: Keresel egy zenét? Zenekereső

                               Keresel egy könyvet? Könyvkereső


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.