Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Sportakadémia filmsorozat epizódok, szereplők

Sportakadémia filmsorozat

Sportakadémia filmsorozat epizódok, szereplők




   Sportakadémia filmsorozat a 90-es évek közepén volt látható (először) a magyar tv-ben. A francia filmsorozatot a filmvégi stáblisták szerint 1993 és 1995 között forgatták le és 1994-1999 között mutatták be a különböző tv-adókon. A Sportakadémia sorozat 2 évadot és 104 darab 26 perces epizódot foglalt magában.







Sportakadémia filmsorozat epizódok


  A Sportakadémia filmsorozat epizódok tematikusak voltak. Ebben a sorozatban majd minden egyes rész, más-más sportággal, vagy szakiránnyal foglalkozott, egy-egy jó kis történetbe merítve. A főszereplők is váltakoztak, de volt egy törzsgárda. A főleg fiatalokból álló tagok futás, kerékpározás, úszás, hegymászás, torna, s mindenféle extrém sport közben fejleszthették és bizonyíthatták képességeiket.

   A Sportakadémia sorozat helyszíne a Földközi-tengernél, a francia riviéra, s egyben Európa legnagyobb üdülőhelye volt. A filmsorozat több szereplőjének karrierjét ívelte magasra a külföldön, több országban is vetített Sportakadémia. Annak idején én is szívesen néztem a gyönyörű helyszíneken – tengerparton, hegyekben, zöldben – játszódó epizódokat. 
Rengeteg sportághoz csinált kedvet ez a sorozat, és szórakoztatásnak is jó volt. Több mozi, így a kerékpáros filmek is inspirációt meríthettek belőle. Többnyire valamilyen versenyre való felkészülés, vagy gyakorlás közben merültek fel személyes problémák, legyőzendő akadályok, és szerelmi szálak. A pszichológiai nyomásokat sem mellőző, fizikai megpróbáltatások során nemegyszer önbizalmi, érzelmi, vagy akár erkölcsi gondokkal találták szembe magukat a főszereplők.
  A Sportakadémián meg kellett tanulniuk egyénként és csapatként is helytállni, miközben barátok és párok is alakultak, de a legfőbb cél maga a sport! Az epizódok kalandos, izgalmas, akciódús, tanulságos, néha drámai, máskor humoros történetei kellemes pillanatokat hoztak a tévénézők számára.




Sportakadémia sorozat szereplők



Tonya Kinzinger (Cathie, 54 epizód)

Tonya Kinzinger Sportakadémia
Tonya Kinzinger talán az egyik legismertebb a szereplők közül. Az 1968-as születésű hölgyet több más szerepben is láthattuk, mint pl Szerelmek Saint Tropez-ban c. sorozatban és több filmben is. Gyermekkorában táncosnak készült és gyakorolt, majd a sors úgy hozta, hogy fotómodellként fedezték fel, és került magazinok címlapjára.
Alain Delon Tánc életre-halálra című filmjében kapott egy táncos szerepet, de több balszerencsés balesete is volt a forgatás alatt. Emiatt a tánckarrierjének lőttek, de filmszínészként elindult az úton.



Grégori Baquet (Matthieu, 52 epizód)

Grégori Baquet Sportakadémia

A 70-es születésű fiatalember nemcsak színészként, de énekesként is ismert. Többek között a Sportakadémia filmsorozat címdala is hozzá fűződik. 
Jean Marais –vel is játszott a L’Arlésienne-ben (1997), de egyik legismertebb szerepe Benvolio a Rómeó és Júlia filmmusicalben 2001-ben.



 



Julie du Page (Juliette, 43 epizód)

Julie du Page Sportakadémia



Julie Pichard du Page 1972-ben született Párizsban, de élete jó részét Montrealban töltötte. 1992-től fogva számos tv-sorozatban, valamint filmben szerepelt.









Arsène Jiroyan (Julien, 43 epizód)

Arsène Jiroyan Sportakadémia

Az örmény származású, 1962-es születésű Arsène Jiroyan, Julien, a szigorú, de igazságos edző szerepét játszotta a Sportakadémiában. Ezen kívül számos televíziós sorozatban és filmben szerepelt.







Astrid Veillon (Paloma, 35 epizód)

Astrid Veillon Sportakadémia



 
A Paloma szerepét eljátszó Astrid Veillon 1971-ben született. Ő a televízió mellett több mozifilmben is szerepelt és egy időben (1996) magazinok számára is pózolt.






Jean-Pierre Baxter (Benoît, 28 epizód)

Jean-Pierre Baxter Sportakadémia



A Benoit –et játszó Jean-Pierre Baxter-ről nem túl sokat tudunk, ő is egy francia színész, aki 1993 óta játszik sorozatokban, és énekesként is dolgozott.






 

További Sportakadémia szereplők:

Sylvie Loeillet (Mathilda, 59 epizód)
Patrick Raynal (Colbert, 49 epizód)
Cédric Dumond (Fabrice, 33 epizód)
Luis Marquès (Florian, 29 epizód)
Betty Bomonde (Alice, 12 epizód)
Marc Hajzblum (Alain, 12 epizód)
Sandra Speichert (Isabelle, 12 epizód)



Ajánlott cikk: Hegymászós filmek


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!





A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

  1. kar hogy nem lehet valahol letolteni.szivesen viszaneznem mert nagy kedvenc volt

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.